"Jag fick en helt knäpp idé"

I sommar blir det gratis padel mitt på Stora Torget i Västerås. "Jag fick en knäpp idé helt enkelt", säger Marc Sätre.

Sätre driver till vardags Padel Arena i både Västerås och Enköping. Han skrattar lite åt hur idén föddes.

- Det var en sjuk tanke jag fick, att det skulle spelas padel exakt mitt i stan. Sen insåg jag att tanke var riktigt bra och blev lite skraj. Hur skulle jag agera?

För det visade sig att det inte var en helt okomplicerad sak att få tillstånd att ställa upp en padelbana mitt på Stora Torget i Västerås.

- Som tur var fick jag tag på Maria Fors, en tjej som jobbar med cityplaneringen. Hon har hjält till enormt mycket för att det ska bli av. Jag har också fått träffa mycket folk från kommunen för att visa hur jag har tänkt. Det har varit möten, invändningar och frågetecken att lösa.

Ett krav som kommunen hade var att banan inte bara ska stå där utan att det ska ske aktiviteter varje vecka.

- De brukar ha en isbana där på vintrarna med aktiviteter och de vill ha samma liv och rörelse kring padelbanan.

Ett problem som var tvunget att lösas var att torget har kullersten och ojämn mark. Därför ska banan stå på en eventscen som byggs upp enbart för denna bana.

Dessutom har Marc Sätre nöjt sig med en minipadelbana.

- Vi vill testa på det här. Jag vill att främst barn, men även vuxna, ska på ett enkelt sätt få prova på sporten. Jag vill öka på barn- och ungdomspadeln i Västerås och vill att folk ska få prova helt gratis. Banan blir åtta gånger sex meter stor.

Padelbanan på Stora Torget ska stå färdig i början av juli och sedan stå där för gratisspel en bit in i augusti. Sedan är det dags att plocka ner den.

- Vi ställer in den över vintern. Men sedan motneras den upp någon annanstans. Vi ska ha den som en eventbana. Sjävklart gör jag det här även som marknadsföring för vår egen hall. Men ser gärna att andra får inspireras, för jag tror vi måste ha mer sånt här i framtiden, att barn får spela helt gratis.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk