Vidare i Paraguay - och en ny chans att bli historisk

Daniel Windahl och Javier Valdes imponerar enormt i Paraguay. Stabil seger i första omgången gör att Windahl nu får en ny chans att för första gången nå en kvartsfinal.

Första gången läget uppstod var för några veckor sedan i Belgien, då Windahl och Solano föll bittert mot Coki Nieto och Jon Sanz. Windahl var riktigt besviken efteråt och menade att han själv bara kommit upp i 60-70 procent av sin nivå – ändå stod det då 3-3 i avgörande set mot världsspelarna.

I kväll vann Windahl och hans vikarie Valdes stabilt över Arnau Ayats och Fransico Guerrero med 6-3,  6-4. 

Första set var under total kontroll där de gick upp till 5-2 och kunde sedan serva hem det till 6-3.

I andra set såg det till en början rent fantastiskt ut. Break direkt till 1-0, hållen serve och sedan nya breakbollar fram till 3-0. Men det svänger fort i padel. Chansen missades. Och vid 2-1 gjorde Windahl och Valdes stora misstag, vilket snöpligt gav 2-2.

Men då visade de sin verkliga styrka när de i följade game kunde vända 40-15 till ett nytt break.

En stor nyckel var vid 4-3 då Ayats och Guerrero hade flera chanser att breaka tillbaka, men Windahl och Valdes vägrade att släppa gamet i från sig och kunde till sist få 5-3. 

Vid 5-4 fick Valdes chansen att serva hem matchen. 

Det innebär att de nu ställs emot Momo Gonzalez och Alex Ruiz i en åttondelsfinal. Och att Windahl alltså får en ny chans att som förste svensk gå till kvartsfinal på antingen WPT eller Premier Padel. 

För Windahl är det nog lite av ett önskemotstånd som väntar. Ruiz lyckades han skaka i Malmö tillsammans med Simon Vasquez – och Momo Gonzalez hade Windahl ett stort övertag emot när de möttes i Mexiko, då tyvärr Windahls partner Solano började må illa och tvingades bryta matchen.

Windahl och Valdes har nu vunnit tre matcher i Paraguay och har ännu inte förlorat ett set.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk