Vidare - nu jagar Windahl kvartsfinal i Bryssel

Daniel Windahl och José Solano är klara för åttondelen i Bryssel. I den mäktiga Gare Martime levererade de ännu en högklassig insats.

Windahl och Solano fick bästa tänkbara lottning efter kvalet, vilket betydde att de i första omgången av huvudturneringen fick möta ett annat kvallag: Cristian Gutierrez och Jorge Ruiz.

Gutierrez var som bekant Windahls förre partner, vilket innebär att de känner varandra väldigt väl på banan.

Det var också det lag som slog ut Simon Vasquez och Alvaro Montiel i en riktig rysare i sista kvalomgången.

I första set visade Windahl och Solano hur starka de är mentalt just nu. Fram till 5-5 hade de inte haft en chans att breaka en enda gång. Tvärtom hade motståndarna två raka blankgame i ryggen i egen serve. Men just då mäktade de med att höja sitt försvarsspel enormt och breaka fram till 6-5, vilket sedan följdes upp med setvinst 7-5.

Av bara farten började de andra setet med ett break. Men efter några dramatiska bolldueller kunde Gutierrez och Ruiz bryta tillbaka till 3-3. 

Men vid 3-4 tog Windahl fram drömspelet och slog några smått otroliga vinnare fram till 4-4. Lagen följdes sedan åt till 5-5 och då blev det dramatiskt på riktigt. Båda lagen hade gamebollar, men när Jorge Ruiz missade två raka forehandvolleys kunde Windahl och Solano breaka fram till 6-5. 

Sedan skulle Windahl serva hem matchen, vilket gick alldeles utmärkt.  Windahl bombade in en smash som gav 40-0 och tre matchbollar. Men den tredje kunde de ta.

I åttondelen väntar nu Jon Sanz och Coki Nieto. Det är faktiskt en gyllene chans för Windahl och Solano att skriva historia och stå för den överlägset största framgången i svensk padelhistoria. Aldrig tidigare har vi haft en svensk så långt framme i en stor turnering.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk