Recension: Fegge Lindh testar Cybershape 18K

Padelfeber har fått testa Stigas Cybershape 18K. Vi satte det i handen på materialnörden Fredrik Lindh. Här är hans omdöme.

Normalt gör inte Padelfeber racketrecensioner. Anledningen är att det helt enkelt finns för många modeller och att skillnaderna mellan dem är allt för små.

Nu gör vi dock ett undantag och det beror enbart på att Stiga försöker sig på något helt nytt inom padeln och att nyfikenheten är så pass stor.

Men eftersom Stiga är en annonsör åt Padelfeber och även en sponsor åt Padelfebers podcast valde vi för ökad trovärdighet att låta en utomstående och oberoende testa racketen.

Och då föll valet av testpilot naturligt på Fredrik ”Fegge” Lindh från Båstad, som nördat ner sig i racketar och material i 15 år med många besök i racketfabriker i Spanien.

Han har dessutom skrivit en väldigt informativ artikel om just racketar som än i dag är en av de mest lästa på Padelfeber någonsin.

Läs: Fel racket kan skada din kropp.

När ”Fegge” Lindh får frågan om att bli testare av Cybershape 18K blir han omgående entusiastisk.

- Jag är faktiskt väldigt nyfiken, säger han. Äntligen är det någon som verkligen vågar tänka nytt och det ska bli intressant att se hur Stiga har lyckats, säger han.

Vi träffas på Båstad Padel och testet är inte särskilt komplicerat. Vi spelar 45 minuter cross. Sedan avslutar vi med 15 minuter för att specifikt få testa hur racketen känns i specifika slag. Sedan ska Fredrik Lindh få ge sitt omdöme.

Crossfighten går igång och efter bara några bollar säger ”Fegge”:

- Det är en fantastisk balans. Jag är förvånad att de lyckats med det med tanke att de lagt ganska mycket vikt i toppen. Personligen är jag normalt ganska allergisk mot det.

Efter några minuter kommer nästa spontana reaktion:

- Bollträffen är skön. Sweetspoten är kanske kvalitetsmässigt lite större. Normalt är det ingen vidare kvalitet när du träffar i ytterkanten av sweetspoten, men här tappar den förvånansvärt lite. Längst ute känner man dock att den tappar.

Vi kör våra crossfighter och efter att ha fått avsluta med ett gäng viboras, volleys och smashar är ”Fegge” redo att ge sitt omdöme och han är minst sagt positiv.

- Det är bra skjuts i racketen, men ändå känner jag att jag kan lita på det till hundra procent när jag vill ligga på.

Spontant, vilka känner du kan spela med Cybershape 18K?

- Väldigt många, skulle jag vilja säga. Det är inte särskilt styvt. Snarare medium. Just för att racketen har så pass fin balans och förlåtande skulle jag rent av kunna rekommendera det till motionärer.

Det racket som vi testar väger exakt 372 gram med en extra grepplinda. Men när ”Fegge” får gissa vikten gissar han 362.

- Det känns absolut lättare än 372, säger han.

Okej, efter en timmes spel: vad är ditt spontana omdöme?

- Ett väldigt skönt racket. Jag skulle absolut kunna tänka mig att börja spela med det. Vid ett första intryck vet jag faktiskt inte vad svagheten skulle vara. Sen blir det intressant att se hur hållbara dessa racketar är. Har Stiga även knäckt den nöten så har de absolut hittat något.

Vi avslutar med en snabb betygsättning över hur Fredrik Lindh upplevde Cybershape 18K. Skalan är 1-5.

Balans?

- Där måste jag ge 5 av 5. Den är perfekt.

Kontroll?

- Jadu…jag säger 4.8. Jag kände verkligen att jag helt och fullt kunde lita på racketen.

Fart?

- Det måste bli 5. Träffar du bara rätt så blir det en jäkla ”give”.

Allmän spelkänsla?

- Jag säger 4,5. Att racketen klarar av så pass mycket förvånar mig. Om det finns en aggressiv sida i racketen så försämrar det normalt kontrollen. Men det känner jag inte här. Farten ut från racketen är hög men ändå hanterbar. Jag känner inte några direkta svagheter i racketen, faktiskt inte i något slag.

Fredrik Lind vill poängtera att allt detta är ett första intryck och att han gärna vill testa racketen igen för att se om hans känsla skiljer sig åt på något sätt.

- Men spontant är jag väldigt positiv. Jag har testat många, många racketar men nu är jag faktiskt riktigt imponerad.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk