Arrangören tagen på sängen: "Vi hamnar i en prekär situation"

Det var organisationen bakom Euro Finans Invitational som skulle arrangera APT i Båstad. De hade inte fått någon förvarning om att något var på gång - tills de fick ett chocksamtal i natt.

Att Euro Finans skulle arrangera APT i Båstad var något som bestämdes av förre tourgeneralen Thomas Johansson.

- Vi hade först en tät dialog med Thomas, säger Patrik Bengtsson. Men när han valde att sluta fick vi ny kontakt och pratade i stället med tourens finansiellt ansvarige.

De har bland annat suttit i en rad teamsmöten med APT:s ledning. Aldrig har det antytts att tävlingen i Båstad var i farozonen.

- Nej, vi skulle genomföra det här åt dom. Alla överenskommelser, alla offerter var skickade. Så sent som i tisdags var vi i Båstad och gick igenom allt med Båstad arena.

Men i natt fick Patrik Bengtsson ett samtal från APT. Då kom beskedet att tävlingen flyttas.

- Det skäl vi fick var att för få lag var anmälda. Det var bara 23 herrlag och åtta damlag som hade anmält sig. Dessutom avgörs Premier Padel i Madrid samma helg.

Varför var det så få spelare anmälda?

- Det skäl APT fått av många spelare var att det var för dyrt att ta sig till Sverige.

I APT:s brev till spelarna skyller touren inte på anmälningar, utan på kontrakt som tecknats under Thomas Johanssons tid.

- Det är mycket märkligt formulerat. Det är inte schysst mot Thomas och inte mot någon.

Vad kan ha menats?

- Det var ju bestämt att EFI och APT skulle dela på kostnaderna. Det har varit en diskussionspunkt för dem sedan Thomas slutade, men dom har ändå fullföljt det. Så jag vet faktiskt inte.

För organisationen till EFI har 2022 blivit ett mardrömsår. Först ställdes den egna touren in helt och hållet – tätt inpå den tänkta premiärhelgen. Och nu kommer den här kallduschen i elfte timmen.

- Det känns såklart frustrerande. Det känns oseriöst från olika parter att man ställer in och det är bara att beklaga.

- Vi hamnar i en prekär situation. Det finns massa underleverantörer som vi har anlitat och nu sätts en massa relationer på spel. Och det är ju så synd. Vi tror att det hade kunnat bli ett jättebra event. Många bra spelare var anmälda, Båstad stod bakom tävlingen.

Läs mer: Chockbeskedet: APT i Båstad ställs in

Läs mer: Thomas Johansson: "Jag är riktigt, riktigt förbannad"

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk