Johansson efter påhoppet: "Jag är riktigt, riktigt förbannad"

Thomas Johansson nåddes av beskedet att APT i Båstad ställs in ungefär samtidigt som Padelfeber. ”Jag är precis lika chockad. Och jag är också riktigt, riktigt förbannad”, säger han.

Thomas Johansson var fram till sista juni ansvarig för hela APT-touren och för honom var det högt prioriterat att arrangera APT i just Sverige – och allra helst i Båstad.

När han lämnade sitt jobb trodde han att allt var i fas.

- Sverige är en otroligt viktig marknad. APT fick ett gyllene tillfälle med Båstad. Det är ju ett magiskt ställe. Spelarna skulle bo i Halmstad, alla leverantörer var klara, när jag lämnade visste alla exakt vad som gällde.

Men i dag kom alltså beskedet att APT helt utan förvarning flyttar tävlingen till Teneriffa – bara någon vecka innan tävlingen skulle börja.

När Johansson lämnade tennisbanan i förmiddags hade han 19 missade samtal i telefonen.

- Jag undrade vad tusan som hade hänt. Jag är precis lika förvånad som alla andra.

I det brev som skickats ut skyller APT på den tidigare ledningen för touren – det vill säga dig?

- Ja, så har nog de flesta tolkat det och det gör mig väldigt ledsen och riktigt, riktigt förannad. Det finns ingen som helst täckning bakom det som står där.

Johansson säger att han tänker ta kontakt med APT för att kräva svar.

- Jag tänker prata med allihop. Först och främst vill jag veta vem som skrivit det här. Sedan vill jag veta exakt vad det är som har hänt. Jag är lika nyfiken som du på vad som står bakom ett sånt här uttalande. Det tänker jag ta reda på, men jag tar det internt. Det har jag lärt mig att om det är oklarheter är det bättre att ta det internt.

Kan det vara så att Sverige var ditt hjärtebarn och att APT nu struntar i Skandinavien när du har slutat?

- I så fall begår de ett stort misstag. Alla tourer behöver minst en tävling i Skandinavien.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk