Windahl äntligen skadefri: "Vi har bra chans"

På lördag är det dags för vår svenska WPT-trio att spela World Padel Tour igen. Och den här gången är en av dem extra hoppfull. ”Det var länge sedan jag kunde träna helt skadefri”, säger Daniel Windahl.

Det har nästan gått en månad sedan Windahl skadade sig under finalen av Euro Finans Invitational i Helsingborg.

Sedan dess har han befunnit sig i Spanien. Och även om han redan spelat en WPT-tävling så har det mestadels handlat om rehabilitering nere på den spanska solkusten.

Men nu när EM närmar sig och WPT avgörs i Valladolid kommer äntligen glädjebeskedet: Windahl känner sig helt skadefri och har kunnat träna utan smärtor i en vecka nu. Vilket ökar hoppet för en framgång för honom och partnern Calle Knutsson.

- Vi har hamnat i en av de svåraste kvalgrupperna i pre previa. Vi har en svår match direkt, men jag tror ändå att vi har bra chanser att vinna gruppen, säger Windahl.

Skälet till optimismen är dels att kroppen känns 100 procent igen. Men även att matcherna kommer att spelas under tak – men med fria sidor. Så det blir ”halvt inomhus”.

- Det tror jag kommer att gynna oss, säger Windahl.

I första omgången på lördag väntar Pablo Garcia Rodrigo och Raul Diaz, där den sistnämnde är en rutinerad herre som hunnit fylla 40 år. Garcia Rodrigo är däremot en talang född 2003.

Samtidigt spelar Simon Vasquez och Johan Bergeron mot Matias Nicoletti och Adrian Rodriguez. En match som de bör ha stor chans att vinna.

Efter tävlingen beger sig trion ner till Marbella igen - men denna gång för att representera Sverige i EM. Och då behöver Sverige en skadefri Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk