Dogges sköna skräll: klar för previa

Vilken underbar historia. Douglas Rutgersson har tagit sig hela vägen till previa vid WPT Challenger i Albacete. ”Det är bland det största jag gjort”, säger han.

Douglas Rutgersson har inte jättemycket erfarenhet av WPT. Men han har hunnit med ett par tuneringar nu på slutet, utan att lyckas få med sig någon seger från kvalet.

Men nu har det verkligen hänt grejer i par med Jorge Angles.

- Det var en kille som kontaktade mig dagen innan jag skulle spela i Lugo och frågade om jag ville köra den här. Jag tackade ja direkt, även om det innebar att jag fick gå över till forehandsidan.

Så hela veckan har ”Dogge” nött forehand.

- Det är en underbar kille att spela med. Han är alltid glad och positiv, och jag försöker att vara det också, säger han.

Faktum är att de båda gått igenom pre previa utan setförlust. Och i tredje rundan besegrade de ett lag som kändes extra skönt: Enzo Jensen och David Gala.

- De är spanska mästare för 16-åringar så det kändes skönt att få spöa junnisarna.

Av allt du gjort inom padeln – hur högt rankar du detta?

- Jag placerar det högt. Det är bland det största jag har gjort.

Om jag frågar så här då: vad har du gjort som är större än detta?

- Haha, det vet jag faktiskt inte.

Kunde du någonsin tro det innan tävlingen?

- Jag hade det faktiskt lite på känn. Jag packade ner fyra matchtröjor...

Douglas och Angles spelar första omgången av previa i morgon 10.30. I andra rundan kliver även Daniel Windahl in i tävlingen i par med Martin Andornino. Och i huvudturneringen spelar Simon Vasquez i par med Pincho Fernandez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk