Rocafort och Vasquez jagar med lust igen

Vi skulle få se ett nytt ”Caye&Simon”-lag. Fick vi det? Ja, det fick vi.

 

Första dagen spelad av Örebros SPT och än så länge är resultaten väldigt väntade. Inte en skräll så långt ögat når.

Intressantast kanske att Pierre Bonfré och Viktor Stjern spöade John Larsson och Pablo Figueroa i två raka set i ”dödens grupp”, vilket stärker bilden av att paret har vässat till sig rejält sedan ifjol.

Men vad säger det då om Daniel Windahl och Calle Knutsson, som i sin tur avfärdade Bonfré och Stjern enkelt? Förmodligen att det är det lag som bäst tränat och som har utveckats mest av samtliga lag jämfört med ifjol. De ser skarpare ut i alla moment än ifjol och blir otroligt intressanta att följa.

Windahl och Knutsson får nog anses vara klart för final efter två 2-0-segrar, även om en gruppspelsmatch återstår.

I den andra gruppen har Johan Brunström och Anton Andersson kämpat till sig två segrar och får i morgon spela en direkt avgörande match om en finalplats.

Men den blir mot Simon Vasquez och Cayetano Rocafort – och det blir sannerligen inte det lättaste.

Paret hade ju en turbulent start på säsongen, men det verkar som om det var det som var tvunget skulle hända för att ny bensin skulle kunna fylla tanken.

Nu säger paret att de har glömt sina sju raka SPT-segrar och att de börjar på noll. Det märks på banan. De har börjat jaga titlar igen – istället för att visa ängslan för att sviten ska brytas.

Det var ju något som blev ett allt tyngre ok för varje tävling – att aldrig någonsin ha förlorat mot ett helsvenskt lag. Då blir det bara press. Nu har de lyckats förändra det psykologiska läget.

Tipset måste bli att vi får exakt den final som var det logiska tipset före tävlingen, där Windahl och Knutsson ska göra ännu ett försök att försöka besegra Vasquez och Rocafort.

Det borde i så fall bli en väldigt öppen histora – mest för att det ser ut som om Rocafort har en liten bit kvar innan han nått full fysisk prestanda.

I damklassen är det fyra lag som samtliga i det stora har sett fina ut.

Undantaget är när Amanda Girdo och Anna Åkerberg skakade till rejält och faktiskt var lite illa ute mot wildcard-laget Tea Hylander och Smilla Lundgren. Att vara så stor favorit mot ett friskt spelande lag, när det dessutom är golden point som gäller, kan lätt göra att det blir spagetti i handelerna.

Nu får vi två möten i sista omgången som båda blir direkt avgörande för vilka lag som ska gå till final:

Sofia Arvisson/Baharak Soleymani mot Antonette Andersson/Emmie Ekdahl.

Amanda Girdo/Anna Åkerberg mot Åsa Eriksson/Rebecca Nielsen.

Även där talar mycket för att vi får en väntad final – men något säger mig att det kan skrälla till här. Åtminstone bli två riktigt jämna semfinaler.

Här är den stora frågan om Baharak Soleymani pallar fyra matcher på två dagar, det är en belastning hon inte utsatt sig för sedan skadan.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk