Jag tror monstersviten tar slut i helgen

Den största frågan inför helgens SPT? Blir det ännu en titel för Cayetano Rocafort och Simon Vasquez? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Det har skrivits många gånger och det tåls gott att skrivas några till. Caye&Simon (ja, det har ju blivit ett begrepp) har radat upp åtta raka segrar på SPT. ÅTTA RAKA SEGRAR.

Det är en prestation som är smått ofattbart stark. För alla spelare hamnar ur form. Alla spelare drabbas av mer eller mindre allvarliga skador eller förslitningar. Alla spelare gör dåliga matcher.

Ändå har laget vägrat förlora på SPT i över ett år.

Det borde således vara en självklarhet att tippa laget som segrare även i Nybro. Ändå gör jag det inte.

Jag tror faktiskt att den smått otroliga sviten tar slut i helgen och jag tror att det är Calle Knutsson och Daniel Windahl som sätter stopp för den.

Varför? För att det helt enkelt ligger i luften.

Paret var verkligen nära redan i SPT-premiären i Örebro, men då slingrade sig Caye&Simon ur greppet. Delvis på grund av egen styrka – men det berodde även på att moståndarna inte var riktigt mentalt redo för att åstadkomma något som inget svenskt lag ännu lyckats med: att slå kungarna i en SPT.

Men då befann sig även Knutsson och Windahl i en ganska tuff träningsperiod. Deras seriösa upplägg har hela tiden haft ett fokus på WPT och då har inte ens SPT-tävlingarna fått störa. Men de senaste veckorna har parets träning ändrats för att ge lättare ben och en riktigt fin form i april då två WPT-tävlingar avgörs i Spanien.

Jag tror dock att storformen redan är här.

Jag har dessutom visst fog för att tro det.  

Den senaste veckan har jag befunnit mig i Skåne och därför kunnat se paret träna vid några tillfällen. Och jag måste säga att jag är djupt imponerad.

När jag pratade med Windahl så sent som i går sa han:

- Känslan var bra även inför Örebro. Men nu är den fantastisk.

Då hade jag precis sett honom köra en brutalt tuff timmes cross mot tränaren Serigio Beracierti på Padel Crew.

Och på förmiddagen hade paret gett Beracierti och Simon Vasquez rejält på nosen i en träningsmatch.

Jag vet, jag vet. Sånt ska man inte dra särskilt stora slutsatser av. Men det är helheten som ger känslan. Jag tror verkligen att paret är redo att göra något riktigt stort i Nybro.

Lägg till att Vasquez och Rocafort inte har tränat tillsammans inför helgen. I och för sig kan de varandra utan och innan vid det här laget, men timing är ändå en färskvara.

Men det finns ju ett ordspråk som lyder: ”Underskatta aldrig en mästares hjärta” och det ordspråket finns av en anledning. Den som tror att Caye&Simon kommer att lägga sig ner och dö frivilligt kan glömma det. De kommer att kämpa till absolut sista svettdroppen för att förlänga sin svit ytterligare.

Något säger mig också att vi definitivt får se upp med Göteborgs Pierre Bonfré och Viktor Stjern i helgen.

De möter Caye&Simon redan i gruppspelet och det kan bli en sjuhelsikes match. Vi minns alla vilka som vann i Kungsbacka…

På damsidan är det lika kittlande att svenska mästarna Amanda Girdo och Anna Åkerberg möter stora favoriten Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani redan i gruppspelet. Synd, tycker jag – men bara att gilla läget.

Var det något vi såg i Örebro var det att flera lag hade kapaciteten att skaka Arvidsson och Soleymani i kortare perioder. Det blir intressant att se om den trenden håller i sig eller om favoriten imponerar mer nu i Nybro.

Men mitt tips är att det blir en ny seger för Arvidsson och Soleymani - och att Windahl och Knutsson äntligen får vinna sin första SPT tillsammmans.

I övrigt ryktas det om att Svenska Padelförbundet gör precis allt som står i dess makt att hitta ett upplägg för SPT som gör att de bästa svenskarna även ska kunna spela de kommande tävlingarna.

Windahl, Knutsson och Vasquez har ju alla aviserat att de tänker prioritera WPT (vilket är helt rätt). Det innebär att SPT måste flyttas på något sätt.

Vi får se om det lyckas.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk