Fyra saker som verkligen lockar i helgen

En liten inbjudningsturre där svenska spelare blandas med WPT-stjärnor. Kan det verkligen vara så intressant? Ja, i allra högsta grad.

Säsongen är på väg att starta på allvar, men än så länge får vi hålla oss till tåls med dessa så kallade ”invitationals” – inbjudningsturneringar där prispengarna är fina och därför garanterar ett ganska stort allvar bland spelarna.

Förra helgen kunde vi se Simon Vasquez och Cayetano Rocafort få stryk i en final i Nacka mot WPT-paret Miguel Yanguas och Ivan Ramirez. Inget iögonfallande, men ändå en indikation på att framför allt Vasquez ser ut att ha tagit ett kliv till i utvecklingen.

Nu väntar en liknande historia i Kungsbacka, anordnad av Studio Padel, där namnen på damsidan imponerar oerhört. Imponerande att få egendarer som Carolina Navarro Björk, Lucia Sainz och Patricia Llaguno att komma. Och givetvis blir det en fröjd att titta på världspadel på absolut högsta nivå.

Ska Rmavbild 2021 02 11 Kl 170848

Men det som mest av allt fångar mitt intresse inför helgen är följande punkter: 

 

1) Baharak Soleymanis återkomst.

Det har gått många månader sedan ”Barre” skadade sig allvarligt i Vilshärad under en SPT-tävling. Sedan dess har hon fått ägna sig åt en smärtsam rehabilitering.

Nu ska hon för första gången sedan skadan spela riktiga matcher. Hon gör det med sin nya partner Sofia Arvidsson och även om vi inte kan ställa några krav över huvud taget på vare sig Barre eller Sofia ännu så blir det ändå högintressant.

Det jag hoppas få se är en Baharak som rör sig lite lättare och mer harmoniskt än det jag sett på några streamer på sista tiden.

När jag frågade henne om detta sa hon att det handlar mycket om rädsla, men även viss stelhet i knäet.

Det är förståeligt och vi får se det här som en mjukstart för vår bästa padelspelare. Men så oerhört roligt att hon nu äntligen är tillbaka.

 

 

2) Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Liten hemmaplan för Göteborgs stoltheter och det intressanta här blir att se om deras träning redan har gett resultat.

Redan i morgon ställs de mot Vasquez och Rocafort och allra helst hoppas jag få se en riktig batalj där Bonfré och Stjern hotar på allvar. Det vore ett kvitto på att paret tagit ett kliv i sin utveckling.

 

3) Johan Brunström och Jonas Björkman.

Det här är ju ett roligt par. Två av våra bästa dubbelspelare i tennis genom tiderna. Men faktiskt fick de aldrig någon match tillsammans i den sporten. Björkman var på väg ut när Brunström slog igenom. Sedan var Björkman assisterande Davis Cup-kapten när Brunström spelade DC-dubblar.

Nu får de för första gången para ihop på padelbanan och det är klart att det kittlar lite extra.

Framför allt är jag nyfiken på Brunström. Det kan mycket väl bli så att Björkman blir assisterande förbundskapten igen, men denna gång i padel, och att han ännu en gång känner att Brunström ska ha en plats.

 

4) Amanda Girdo.

Det går inte att komma ifrån henne. Även om vi fått se henne spela lite matcher redan så blir man ju lite paff varje gång hur mycket hon har hunnit lära sig.

Har utvecklingen fortsatt i samma svindlande hastighet?

Om ett par veckor avgörs årets första SPT. Sedan väntar både World Padel Tour och Euro Finans Invitational. Det börjar bli allvar nu och det hoppas jag kommer att märkas redan i helgen.

Det här är punkterna som på allvar triggar mitt intresse. I övrigt tänker jag bara njuta av världsspelare och göra mitt bästa som kommentator.

Johan Håkansson 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk