Eriksson: SM-guldet ligger i spanska händer

Spelar Cayetano Rocafort för Ryska Posten i helgen? Svaret på den frågan kan också vara svaret på vilket lag som tar guld. Det tror i alla fall Martin Eriksson.

Herrarnas slutspel i lag-SM spelas i bäst av tre matcher där varje spelare endast får spela en match. Det innebär att det är viktigare med bredd på herrsidan då man måste använda sex olika spelare. Därför blir det såklart svårare för mindre klubbar att skrälla och när jag kollar på lottningen ser jag tydligt fyra lag som borde gå vidare från gruppspelet.

 

I Grupp A pratar vi såklart om Ryska Posten som kan ställa upp med följande lag:

1:a paret Simon Vasquez / Cayetano Rocafort

2:a paret Daniel Appelgren / Anton Andersson

3:e paret Axel Holm / Jesper Rikardsson

 

Det går dock rykten om att Rocafort inte kommer att spela, men om han uteblir så kan Ryska Posten ändå ställa upp med följande lag:

1:a paret Simon Vasquez / Anton Andersson

2:a paret Daniel Appelgren / Axel Holm

3:e paret Marios Dimakos / Jesper Rikardsson

 

Skulle spanjoren inte spela ändrar det såklart förutsättningarna enormt och då känns det helt öppet i en eventuell final mot Team PDL.

 

Vidare från grupp A går också Padel Crew som har ett ungt lag blandat med erfarenhet. Det här känns som en trolig uppställning även om man aldrig vet vad lagansvarig Marcus Eriander hittar på:

1:a paret  Olle Andersson / Douglas Rutgersson

2:a paret Adam Gustafsson / Linus Hultenheim

3:e paret Björn Mossberg / Tobias Blixt

 

Padel Crew har ju även registrerat Calle Knutsson i truppen, jag tror inte att han kommer att spela men om han skulle vara frisk från sin ryggskada skulle Padel Crew kunna formera följande lag:

1:a paret Calle Knutsson / Linus Hultenheim

2:a paret Adam Gustafsson / Douglas Rutgersson

3:e paret Olle Andersson / Tobias Blixt

 

I Grupp B hittar vi Team PDL som har turneringens bästa spelare och nyblivne topp 100 rankade på WPT (Daniel Windahl). Det här laget borde gå till final och kollar man igenom truppen innehåller den kvalité rakt igenom. Möjlig startuppställning:

1:a paret Daniel Windahl / Johan Brunström

2:a paret Isak Arvidsson / Oscar Axelsson

3:e paret Filip Svensson / Staffan Falkenström

 

Då har kloke Mac Grossman även formtoppade Per Hjalmarsson att slänga in vid behov.

 

Sista laget till semifinal på herrarna blir Göteborg Padel Club med firma Stjern/Bonfré i spetsen. Nedan en inte helt omöjlig laguppställning:

1:a paret Viktor Stjern / Pierre Bonfré

2:a paret Linus Frost / Ozan Cildir

3:e paret Oskar Govik / Filip Ivarsson

 

Jag tror det här laget räcker till en bronsplats (där man slår Padel Crew) och således blir finalen mellan Ryska Posten och Team PDL. Vilka som vinner finalen avgörs ifall Rocafort spelar eller inte. Spelar Rocafort vinner Ryska Posten, men om han inte spelar tror jag Team PDL vinner med 2–1 i matcher.

Martin Eriksson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk