Det kan bli två hemmaskrällar i helgen

SPT flyttar till Göteborg och då känns det verkligen på sin plats att varna för två göteborgspar i helgen. Det kan faktiskt skrälla till den här gången.

SPT har ju blivit ett kringresande sällskap där den ena tävlingen till stor del liknar den andra. Spelarna är i stort sett desamma och resultaten har, så här långt, också varit det.

Det drama vi har upplevt har varit på herrsidan där de två dominerande paren Vasquez/Rocafort och Windahl/Knutsson knipit varsin titel. På damsidan har Arvidsson/Soleymani plockat båda.

De givna tipsen är såklart att tro på liknande scenarion nu när SPT avgörs på nybyggda Every Padel Åby Arena utanför Göteborg. Särskilt med tanke på att vår svenska topptrio dessutom fick imponera vid WPT i Alicante.

Men det är något som får mig att tro på att det kan bli nya lag som kan stöka till det rejält den här gången. Två hemmahopp.

Viktor Stjern och Pierre Bonfré har inlett säsongen bra, klart bättre än i fjol, med två tredjeplatser på touren. Dessutom tyckte jag att paret imponerade oerhört vid Studio Padels event i Norrköping för ett par veckor sedan. Framför allt Bonfré har lyft sig till en högre nivå med färre misstag och en bredare repertoar. Om de når sin absolut högsta höjd i helgen så kan de faktiskt gå hela vägen.

Men de har minst sagt hamnat i den svåraste gruppen. En rent brutal grupp, faktiskt. För att nå final på söndag krävs det segrar över två riktiga klasslag, samt en ständig utmanare:

Simon Vasquez/Cayetano Rocafort.

Anton Andersson/Johan Brunström

André Schyter/Christoffer Persson

Som alla förstår blir det inte lätt. Men faktiskt en uppgift som paret är kapabelt till att klara av med den form laget har nu.

Det finns dessutom ett litet frågetecken för Rocaforts form efter ett ofrivilligt uppehåll där han blev helt utan padel under en vecka i Dubai.

 

På damsidan är man såklart smått galen om man inte tippar Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani igen. Det är såklart den solklara favoriten, men ibland får man bara en känsla. Och den känslan säger att det är något stort som väntar på Matilda Hamlin och Ajla Behram.

Det är faktiskt ett lag som redan har tagit set på Arvidsson och Soleymani på SPT och det är framför allt ett lag med en hisnande brant utvecklingskurva.

I Norrköping spelade en padel som var på en högre nivå än vad jag någonsin sett paret prestera tidigare. Tjejerna tränas sedan några månader av Dani Dios (vilket även gäller Stjern och Bonfré) och han skvallrade om att den höga nivå de visade i Norrköping har börjat bli normaltillstånd på träningarna.

Även detta lag har hamnat i en svår grupp, men en grupp jag faktiskt tror att paret tar hem. En enorm nyckel blir mötet redan på lördag morgon mot träningskompisarna Antonette Andersson och Emmie Ekdahl. Tar paret hem den drabbningen finns verkligen chansen till en riktig skräll på hemmaplan.

Här finns hela spelschemat till helgens SPT.

Hela tävlingen sänds via Padel-Television.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk