Äntligen fick vi se det svenska superlaget

Jag har längtat efter det och jag har propagerat för det. Äntligen fick vi se Daniel Windahl och Simon Vasquez sida vid sida igen. Och det var verkligen förlösande att få se.

Vasquez och Windahl dominerade svensk padel 2017 och 2018. De försökte slå sig fram på WPT ihop, men samarbetet började hacka och när de till sist tog beslutet att separera var det nog lika skönt för båda två.

Senaste gången de faktiskt spelade tillsammans på allvar var vid World Padel Tour i Båstad 2019.  

Dessutom hade båda en önskan att få spela tillsammans med mer erfarna spanska spelare för att få lära den vägen.

Men nu har det runnit en hel del vatten under broarna. Många kicksmashar har slagits. Och jag är inte den enda som längtat efter att få se paret på nytt – men i en uppgraderad version. Vi vet alla hur mycket både Windahl och Vasquez har utvecklats de senaste åren och det råder ingen tvekan om att de nu står lite i en klass för sig inom svensk padel.

Före EM föreslog jag att förbundskapten Jonas Björkman skulle skapa ett svenskt superlag.  I den öppna klassen fick de inte spela ihop. Inte heller i lagmatcherna mot Danmark, Österrike och Tyskland.

Men mot Holland skedde det äntligen. Och det test de ställdes inför var tufft. De mötte Hollands två bästa: Bram Meijer och Uriel Maarsen – två spelare med gott om WPT-rutin. En perfekt värdemätare helt enkelt.

Och vad fick vi då se? Jo, ett aggressivt svenskt lag som lyste nästan lika starkt som Marbellas sol. De såg verkligen ut att ha roligt tillsammans igen. De synkade perfekt på banan. De gjorde varandra bättre och kroppsspåket var perfekt matchen igenom. Varje miss följdes av en peppning. Framför allt Vasquez dominerade nu när han fick en medspelare som klarar att vara lika aggressiv som han själv.

I första set svepte de holländarna av banan och vann med 6-2. Det följdes upp av ett tidigt break i det andra setet och till sist 6-2.

Det var en maktdemonstration.

Spelet var det överlägset mest imponerande vi sett av svenskar hittills under EM och personligen kan jag tycka att det är lite synd att de två inte fick chansen att spela den öppna klassen ihop. Men det är inte hela världen. Det viktiga är hur Jonas Björkman väljer att göra när det vankas stora matcher senare i veckan.

En kvartsfinal på torsdag – och förhoppningsvis en semifinal på fredag. Min spontana känsla är att Sverige ska spela sitt superlag och satsa högt på att vinna just den matchen.

Då har vi i sämsta fall en tredje avgörande.

Och då har vi Stjern och Bonfré – ett par som kan skapa kaos mot de allra flesta.

För framtiden då? Jag skulle bli smått förtvivlad om vi inte får se just de här två killarna satsa på World Padel Tour tillsammans. Det skulle ge ny nerv och energi till svensk padel och förmodligen ge riktigt fina framgångar.

Ska Rmavbild 2021 06 29 Kl 191515Anna Åkerberg och Amanda Girdo fixade segern i lagmatchen mot Finland.

Samtidigt som Sveriges herrar besegrade Holland gjorde Sveriges damer samma sak med Finland.

Det innebär att svenska damerna spelar en ren gruppfinal mot Frankrike i morgon.

Sverige ställde upp med samspelta, stabila lag.

Emmie Ekdahl och Antonette Andersson inledde med att ge 1-0 som sedan följdes upp av Anna Åkerberg och Amanda Girdo.

Ska Rmavbild 2021 06 28 Kl 095728

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk