Självreflektion och kanske lite självhat

Äntligen har Julia fått tävla igen. Och nu jäklar ska rankingpoängen in. Men då krävs smashträning.

Efter att ha spenderat en helg i Helsingborg och hunnit inmundiga kanske sex skaldjursmåltider är jag hemma och livnär mig åter på ägg och kvarg. Tävlingsdjävulen i mig är väckt och plånboken är tom. Om någon rånade mig nu hade det bara varit ett genrep inför kommande attacker. Skämt å sido. Men WOW, vad skoj att äntligen få lite tävlingsmatcher i ryggsäcken.

I helgen spelades nämligen Padelparken Open, en utetävling i en sprillans ny anläggning i Helsingborg. Jag tror aldrig att jag spelat en dåligt arrangerad tävling i Helsingborg så förväntningarna är alltid skyhöga när man kör söderut med padelväskan.

 

Om jag har en “rolig” anekdot från tävlingen? JA! Ja, det har jag.

Innan första matchen tog jag på mig ansvaret att införskaffa lite information. “Kör vi fulla set eller är det tiebreak som gäller?” hojtar jag till sekretariatet. En för mig främmande herre i publiken tar då snabbt ton för att då förklara vad ett tiebreak är och varför just tiebreak var en så god idé i vår klass på just denna tävling. Vill tillägga att denna man inte tillhörde tävlingsledningen på något sätt. Man hatar ju inte ett tillfälle att få glänsa. Det blev lite av en “Im just a boy standing in front of a girl trying to explain something she already knows”-kind of situation. “Vi borde verkligen prata oftare!”, ljög jag. 

Ska Rmavbild 2021 07 29 Kl 192502

HUR SOM HAVER. Jag spelade tävlingen tillsammans med duktiga Therese Persson som jag hade hunnit få 1,5 träning med innan. Den halva motsvarar den träning vi hade i ett stormigt Vilshärad där vi knappt fick tag på bollen. Vi gnetade oss igenom ett par matcher egentligen bara genom att sätta in bollen och inte missa. Vi gjorde vad som krävdes men inte mer och i många fall, som ni vet, räcker just det. Det var först i semin vi insåg att det inte räckte att bara vara uthålliga och snabba. Duktiga och offensiva Cornerlia Lister och Lisa Andersson vann med 6-3, 7-6.

 

Efter en bilresa av självreflektion och kanske lite självhat konstaterade jag; jag måste bli bäst på att träna. Träna gym, träna kondition men framförallt träna SMASH. Jag måste bli mer offensiv och mer aggressiv. Jag beklagade mig under ett samtal med Robert von Scheele som lyssnade på mitt offerkofte-tal och svarade med ett “Okej, då hörs vi sen”. Han vet alltid de rätta orden, den där Robban!

För att vara en sådan som gärna fyller dagarna med träning så finns det ingen sämre än just jag på att träna. Syftet med träningen måste vara solklart, peppen på topp och musiken hög, annars kommer jag tyvärr att vara omotiverad och ha en taskig attityd (Det är för mig helt otroligt att min tantrygg och min trots-hjärna faktiskt har samma ålder).

 *** 

Svenska Mästerskapet är fem veckor bort och inget klingar bättre än en öppen klass, Sverigeelitens närvaro och att det arrangeras av bästa Padel of Sweden i Kungälv. Rankingpoängen ska IN! Det alla undrar nu är hur pass stora klasser det går att rymma i en inomhushall med tanke på rådande restriktioner.

I förra årets SM vann Anna Åkerberg tillsammans med Amanda Girdo i en spännande final mot Antonette Andersson och Emmie Ekdahl (6-4, 1-6, 7-5 ). I år förväntar vi oss även Sofia Arvidsson och Baharak Soleymanis deltagande vilket säkert kan röra om lite i grytan. Andra hot mot de nuvarande svenska mästarna är par som Ajla Behram och Matilda Hamlin. Kikar vi på möjliga nykomlingar kan revanschsugna Tea Hylander och Maja Eriksson, som stod bra emot Åkerberg/Girdo under Vilshärad, kanske överraska? Ingen av de nämnda paren ovan är anmälda ännu och kanske får vi även se lite nykomponerade par. Det blir en spännande lottning att ögna igenom och sia dagarna innan!

 

Som ni kanske såg hann det gå en SPT-tävling innan jag startade upplopp. Denna gång kring den borttagna platen i A-klass, vilket gav stor respons hos såväl tävlingsaktiva som hobbyspelare och entusiaster. För mig är det orimligt att behöva köra 50 mil, betala 700 kronor, för att spela en match och vid förlust behöva åka 50 mil hem. För många av oss är tävling den bästa formen till bra sparring och därmed utgör platen ett optimalt sätt att jaga rankingpoäng samtidigt som man minskar nivå-gapet mellan A och B-klass. En idé till att underlätta för platematcherna är att anmäla intresse för eventuellt plate-spel redan vid tävlingsanmälan (snilleblixt från John Larsson, Jessica Andersson & Jonas Persson). På så vis slipper man både WO, förseningar och pusslande i spelschemat. Förbundet har fortfarande inte tagit ställning i frågan eller återkopplat till vårt mail. Don't hold your breath.

 

Det blev ett längre inlägg än tänkt och som vanligt lös den röda trådens frånvaro även denna gång. Det är fortfarande för mig helt otrolig att ni faktiskt läser denna blogg. Förlåt och tack för det!

Padelfamiljen: You know what´s up. Med anledning av personliga skäl, please dont be mean to me.

Ta hand om er!

Julia Gustafsson

@gustavssonjulia

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk