Nytt på mitt CV: banornas drottning i Spanien

Anna Lo Backgården njuter av padellivet i Spanien - både på läktarna när världseliten spelar och på banorna där hon kämpade sig till en fin liten utmärkelse.

Jag befinner mig på Spansk mark och har fått se WPT i Alicante live. Malmö var absolut roligt att besöka när WPT cirkusen stannade till där i november men att få se padel på den här nivån i Spanien smäller absolut högre! 

Musen, Anna och Katten!

Efter ”riktig” padel på världsnivå begav vi oss fyllda av inspiration till Torrajefo för att delta i en Vinnarbana (King/Queen of the Court) på Club Nova Padel. Mannen hade styrt upp spel för oss med en arbetskamrat och hans fru. Jag och min nya padelpartner fick ett par timmar på oss att lära känna varandra. Visade sig att hon var vänsterhänt så vi bestämde snabbt att jag fick kliva över på backhandsidan. Mycket mer än så bestämde vi inte. 

Männen gjorde sitt och vann efter två timmars spel. Pressen ökade då naturligtvis för oss. Vi ville ju inte vara sämre😜

 

Första matchen lottades vi till den lägsta banan och den matchen spelades ute. Vad jag tycker om att spela ute har jag skrivit om förr och det är absolut inte min starka sida. Kanske var bra att vi fick starta där för det motiverade mig till att tända till. Jag ville verkligen vinna så vi skulle få kliva upp ett steg och där med gå in. 

Att spela med någon man aldrig träffat innan kan bli hur som helst. Men vi löste det bra. Snackade massor och visst, där blev ett par missförstånd i mitten men det berodde mest på att jag inte spelar på backhandsidan så ofta och inte riktigt har koll på vilka bollar som är mina. Speciellt inte när min partner är vänsterhänt och också vill ta de bollar som kommer där.

Men vi löste det bra och klättrade bana för bana och när sista matchen skulle spelas stod vi på Vinnarbana och spelade om segern. 

 

Kanske var det allt tittande på proffsen tidigare under helgen som lagt grunden för vårt spel. Jag vet inte men det jag vet är att jag och min för dagen nya partner spelade stabilt, lugnt och hittad varandra bra på banan. Så där stod vi sen 2 h senare som segrare.

 

Bra utdelning för Fam. Andersson/Lo Backgården kan man lugnt säga. Så nu sitter vi här, jag och mannen som King och Queen 👑

Skön känsla att ta med sig hem till Sverige och roligt att lägga till på sitt Cv - Queen of the Court i Spanien 🇪🇸

Vi ses i hallen!

/Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk