Nej, det här var inte i skuggan av WPT

Anna Lo Backgården tillbringade helgen i Åby utanför Göteborg och fick uppleva en sann padelglädje bland glada amatörer.

Jag skulle kunna skriva ”i skuggan av WPT Master och Euro Finans Invitational” men just här och nu känns det allt annat än ”i skuggan av”. Jag befinner mig på Åby Arena och Svenska Padelcupens stora final.
Ett arrangemang som gör allt vad de kan för att få oss vanliga dödliga att känna oss som stjärnor för en dag. I samarbete med Hussfelt och Håkansson har arrangörerna lyckats lyfta vad jag kallar den Svenska padelns bredd och fått det till att bli en final helt i klass med de stora ”på riktigt” finalerna. Glädjen man ser hos lagen i D finalerna är helt jämförbart med lyckan vi fick skåda i Girdo och Åkerbergs ögon när SM guldet var klart. 
Hur vi än vänder och vrider på momentet tävling så spelar det ingen roll på vilken nivå man befinner sig. Viljan att vinna och det pris man är beredd att betala för att nå dit är lika stort på denna nivån som hos eliten. Vilket är en stor del av tjusningen med padel tycker jag. Padel inte bara förenar oss utan den fullständigt griper tag i oss alla och håller sen oss hårt i sitt grepp. 
Denna helgen har jag fått hänga med likasinnade 24/7 och det är fantastiskt hur alla samlas kring samma ämne. Det spelar ingen roll vad vi jobbar med, var vi bor eller vad vi har för bakgrund och med oss i bagaget. I hallen är vi alla lika och jag har denna helgen fått träffa så många underbara människor. Många kanske jag aldrig ens kommit nära om vi mötts i det civila men här i hallen möts vi på lika villkor och blir alla lika engagerade.
Tittar på en match där ingen av oss känner spelarna men vi delar kommentarer om att det var synd att de inte kom över motståndarna med lobben eller där kan de inte lägga bollen osv. Här i hallen pratar vi alla samma språk och jag känner mig hemma. Jag befinner mig bland vänner oavsett om vi precis mötts eller om vi känner varandra sedan lång tid tillbaka vilket är helt fantastiskt. 
Svenska Padelcupen höll vad de lovade med att genomföra ett arrangemang som skulle få folk att häpna. Här på plats bakom det som går ut i sändning fick man förvisso se verkligheten, Hussfelt - snygg upptill, avslappnad nertill….Men känslan av att få vara proffs för en dag levererade de absolut. Pratade med vinnarna i Mix D klassen som var mest imponerade av att få spela med domare. Det tänker man inte på i vanliga fall men som de sa, skönt att inte behöva lägga någon energi på att räkna eller hålla koll på vem som skulle serva. Med en domare kunde de fokusera fullt ut på sitt spel och det har de helt rätt i. För hur många är vi inte som slösat med våra krafter på att reda ut vem som ska serva eller diskutera om det verkligen står 30-15 eller 40-30?
Tack till alla som gemensamt skapar denna underbara värld av glädje, gemenskap, och värme - NI ÄR BÄST!!!
/Anna Lo Backgården
Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk