Mitt huvud säger: "Slå aldrig hårt..."

Padelpappan tar sikte mot hösten. Bandejan ska tränas in, tävlingssuget finns - men han väljer att stå över stadens seriespel.

SM i padel har just spelats och det verkar ha varit ett väldigt lyckat evenemang så det var väldigt synd att man inte kunde vara på plats. Roligt att det streamades via Youtube så man ändå fick chansen att kolla lite. Två par från Västervik var på plats och spelade tävlingen. Martin Swahn och Joakim Krook mötte Simon Vasquez och Jonas Björkman i omgång nr 2 och fick inte ett game.

Träffade Martin i hallen igår och han beskrev det som helt sjukt. Det bara small på banan och deras motståndare slog sjukt hårt. Bara att kriga vidare för västervikarna. Jag kan tycka att det kan vara bra för en själv att få en realitycheck på sitt eget spel. SM fick inte så mycket utrymme i medierna, däremot dök en provocerande krönika upp på DN som fått lite reaktioner runt om i padelsverige.

 

Där skriver en Jonas att padel bland annat är en ickesport som är en trend just nu. Det är en lek som barn kommer på när de är uttråkade och att vi alla kommer att köra den brasilianska sporten Capoeira inom kort. Krönikan fortsätter i samma anda.

Framtiden får utvisa vad som händer med sporten. Alla har ju rätt till en åsikt. Jag kan bara tala för egen del. Jag är 43 och har knappt sportat på över 10 år. Nu spelar jag 4-5 timmar i veckan, gått ner från 72 till 68kg. Har hittat en ny glädje i livet och träffat sjukt många trevliga människor inom padeln.

 

Här i Västervik så har säsongens seriespel dragit igång med ett litet nytt upplägg där varje match ska spela roll. Denna gång så spelas serien utan Padelpappan. Jag tycker inte det känns roligt helt enkelt att spela seriespelet just nu.

Matcherna blir sällan bra och hela kroppen spänner sig och underpresterar ständigt. Historiskt så har många matcher behövas flytta och det har varit svårt att få till nya datum att spela på. Här blir det en paus på obestämd tid men hoppas hitta suget inom kort. Jag är dock sugen på att tävla och då framförallt på annan ort.

Gällande mina två par skor så kör jag nu vartannat pass med dem och det har fungerat väldigt bra. Den där påsen jag köpte har verkligen gjort mirakel med mina stinkande skor. Kan inte fatta att utrustning och padel kan vara så roligt. Den senaste attiraljen jag fokuserar på är svettband som jag numer alltid kör med. Jag känner mig naken utan och psykologiskt påverkar det mig mycket ifall jag inte har dem på. Nästa steg får kanske bli pannband då jag ibland har mitt eget hår emot mig.

Ska Rmavbild 2019 09 04 Kl 110646Padelpappan står över stadens seriespel i höst. 

Jag spelar fortsatt 4-5 timmar i veckan och förra veckan blev det lite väl mycket så fick det bli några dagars paus. Jag försöker att nöta in bandejan efter att ha sett Dani Dios video om det slaget och är det något slag jag skulle kunna få bra utdelning på så är det bandejan. Mitt huvud säger ”slå aldrig hårt” men ändå så dräper jag på och så går den i sidoglas. Jag kan känna att när jag spelar ska jag tänka på att ”sitta ner”, splitstep, variera hårdhet, bara lobba när jag har tid mm. Det blir så mycket ibland att jag inte hinner med allt utan bara spelar på. Trots att jag lovat mig själv att börja träna mer istället för att spela så blir det bara spel. Måste ta tag i detta.

 

En sak har jag dock börjat med som jag verkligen kan rekommendera, padelfys. Padelfys körs en gång i veckan med José som har ett Crossfit center i Västervik. Han verkar ha många kloka tankar om hur man bör träna sin kropp för att den ska hålla i padel och i livet. Jag var helt salig efter första gången och har bokat in mig direkt på nästa pass. José verkar vara en underbar inspirerande tränare. Redan nu har jag dragit igång att sitta på huk några minuter varje dag och börja varje dag med att dricka ett stort glas vatten. Min hjärna vet att jag borde träna annat en padel och detta är ju ett litet steg på vägen.

Ska Rmavbild 2019 09 04 Kl 113228Padelmamman och Lotta är redo för ett PT-pass med Padelpappan.

Inom vår älskade sport träffar man ju en mängd underbara människor. En av dessa är en Ola som jag lärde känna under Barcelonaresan. Ola har även skrivit en underbar krönika på Padelfeber som ni ska läsa om ni inte läst den. Han skickade en rolig sak som jag vill dela med er. Jag vet inte hur ni känner men jag känner igen mig väldigt mycket i detta.

Vi kan kalla den padelprocessen. Det är då man är sugen på att spela men har en familj att ta hänsyn till.

1) Nämner att man blivit tillfrågad men spelar ointresserad för att kolla reaktionen

2) Om positiv/neutral reaktion, få det till att hon försöker övertala en.

3) Bli positiv själv och beröm henne för förslaget.

Imorgon ska jag köra PT-lektion med underbara padelmamman och hennes spelkollega. Då ska jag väcka padelsuget hos dem och i höst väntar padelskola med barnen. Vamos!!

//Padelpappan

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk