Visste inte att jag klev in i en sekt

Är Andréas Johansson och Stefan "Biffen" Thunell två karismatiska sektledare? Ja, Anna Lo Backgården antyder det åtminstone i sitt inlägg där hon hyllar årsdagen till inträdet i sekten.

I går firar jag två år som padelspelare. I en kall hall med dåligt ljus och trötta bollar klev jag den 25/12 2018 in på banan för första gången. Lyckligt ovetandes om hur framtiden skulle bli. Inte kunde jag förutse att varje intjänad krona skulle läggas på padel och än mindre kunde jag förstå att det verkligen spelar roll ifall bollarna är nya, ljuset bra och hallen varm. Jag begrep inte att detta var en sekt som sakta skulle tränga in i mitt huvud och fullständigt ta över mitt liv. Att jag ens var en människa som sökte tillhörighet och en karismatisk ledare som många sekter har att erbjuda var något helt nytt för mig. Men uppenbarligen har det fattats mig för nu sitter jag här. Redo att ställa in allt annat som erbjuds ifall det krockar med sändningar på tv:n från WPT eller om jag riskerar att inte hinna till en träning eller match. Det spelar ingen roll vad du har att erbjuda mig, inget kan konkurrera med min tid i hallen. 

 Ska Rmavbild 2020 12 26 Kl 100424

Andréas Johansson - karismatisk sektledare?

 

När det kommer till karismatisk ledare har Andréas Johansson med sina Youtubeinslag blivit helig och ”Biffen” (Stefan Thunell) min husguru. Förr såg jag upp till mannen och litade på hans kunskap. I dag har jag tappat tron på mycket av vad han säger och svarar istället att det får jag nog dubbelkolla med Biffen först. En jäkla tur att de känner varandra sedan tidigare, annars hade det lätt kunnat spåra ur till ett ordentligt svartsjukedrama 😂 Helgen  är inte längre veckans bästa dagar, det är tisdagarna. Behöver jag ens berätta varför? Nöjer mig med att skriva Pandel Mundo, ni som förstår, förstår. 

 Ska Rmavbild 2020 12 26 Kl 100142

Stefan "Biffen" Thunell - sektledare?

Hur firade jag då denna stora dag? Annthe, min mentor, bjöd in mig till en match där vi mötte  Ewa Jönsson och Louise Falkengren (Padel Crew Helsingborg) Att spela med Annthe är alltid skoj. Hon har följt mig från start och det är stor skillnad att spela ihop idag. Nu behöver hon inte coacha så mycket och framförallt så litar hon på mig. Förr var hon alltid steget bakom mig, redo att städa upp och rädda de bollar jag missade. I dag gick hon av plan med orden ”Det är så skönt att spela med dig Anna, du lugnar ner mig och ger positiv energi” En ganska fin komplimang om jag får säga det själv. Kvinnan som pushat, peppat och hela tiden styrt vårt spel tidigare kan nu slappna av och inte bara ge. 

 

Första set vann vi och det kändes extremt bra. Vi var stabila, lugna och spelade bra. Jag höll igång bollen och Annthe avgjorde. Kändes bra och framförallt väldigt tryggt. Inför andra set steppade motståndarna upp och spelade bättre och bättre. Ja, så pass bra att vi förlorade. 1-1 inför tredje avgörande. Tyvärr orkade vi inte stå upp och förlorade. En helt rättvis förlust då motståndarna var bättre än oss. Finns inte något att säga mer än grattis. Jag deppar absolut inte ihop av det här. Det var en bra match och jag var banans minst rutinerade spelare så resultatet blev vad det borde. 

 

Men med tanke på den erfarenhet jag har med räkning tillsammans med Ewa (se tidigare inlägg) är jag inte helt övertygad om att de verkligen vann.

Så grattis Ewa och Louise, ni KANSKE vann idag...😂😂😂

 

Oavsett resultat så var det mycket trevligt att få fira min tvåårsdag tillsammans med er. Det gör vi om när jag blir tre! 

Tack Annthe för att du finns och för att du numera också känner att jag kan ge dig något. Vad var det du sa, att få se min utveckling och kämparglöd och att se hur jag gång på gång bevisar att det går är egenskaper du önskat att du haft själv. 

Du ger mig paddeln och jag ger dig energin, bra kombo! ❤️

Padel - sekt eller livsstil, kalla det vad ni vill. Jag är fast och ser fram emot att få fira den 25/12 år efter år i en mycket lång tid framöver. Grattis till mig! 

// Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk