Windahl och Solano utslagna direkt i Malaga

Spelet såg flera gånger ut att lyfta. Men det stannade vid det. Daniel Windahl och José Solano åkte ut redan i första omgången i Malaga.

Windahl och Solano ställdes mot Javier Valdes och Emilio Sanchez Chamero, en på förhand helt jämn match.

Första set började lite spänt med många enklare misstag. Kanske för att Malaga är José Solanos hemstad och att det fanns gott om stöd på läktarna, även av svenskar på plats.

Windahl och Solano hamnade i underläge 1-4 innan spelet började stämma bättre. De var nära att breaka tillbaka redan till 3-4, men istället kom breaket tillbaka till 4-5.

Därför var det så synd att de då svarade för ett svagare servegame, som de tappade på grund av egna misstag, vilket betydde setförlust med 4-6.

I andra set var Windahl och Solano påkopplade tidigare. Fyra raka smashar av Windahl gav 1-1 och när sedan Solano äntligen hittade en rak backhand förbi en Sanchez Chamero som ofta tjuvade in mot mitten, betydde det break och ledning med 2-1.

Det följdes upp med ett klockrent blankgame till 3-1 med flera riktigt snygga slag.

Tyvärr blev de av med övertaget om andra set när de tappade 40-0 i egen serve och fick se sig breakade till 3-3.

Spelet fortsatte att gå på kryckor och både Windahl och Solano hade några missar man normalt aldrig ser. 

Vid 3-4 var Windahl och Solano åter nära att bli breakade, men Windahl räddade breakbollen med en saftig sidoboost och de kunde sedan slingra sig ur greppet till 4-4.

Lagen följdes åt till 5-5 och vid 5-6 tvingades Solano serva för att stanna kvar i matchen. Det blev ett dramatiskt game där en lång poäng gav 30-30 och till sist stod vid där vi med tiebreak. 

Där hamnade Windahl och Solano snabbt i underläge 1-4, men efter några lysande poäng var de ikapp vid 4-4 och tack vare kondens på glaset gick de dessutom upp i ledning med 5-4 och vid 6-5 hade de rent av setboll. Men en bra smash från Sanchez gav 6-6 och ett nytt sidbyte. 

En missad Windahlvolley gav 6-7 och en första matchboll. Den räddade Windahl med sin bästa forehandvolley på hela matchen. En sån som bara rullar ut från bakglaset. 

Men vid 7-8 var det dags för en ny matchboll och den kunde de ta tillvara på.

Under säsongen har Windahl och Solano vunnit flera så kallade 50-50-matcher, men nu förlorade de en. Valdes och Sanchez Chamero är definitivt ett lag de slår en dag då spelet stämmer bättre. 

Det betyder att inga svenskar längre är kvar i turneringen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk