Windahl och Solano klara för FIP i Göteborg

Kommande FIP Rise i Göteborg blir riktigt rolig ur svensk synvinkel. Dels har Daniel Windahl och José Solano anmält sig. "Det ska bli riktigt kul", säger han. Dessutom ska Albin Olsson spela med en duktig spanjor.

Windahl och Solano har fått en riktigt bra start på säsongen. I tre Premier Padel-tävlingar i rad har de nått tredje omgången. Två gånger har de förlorat mot Juan Lebron och Ale Galan och i den tredje tävlingen blev det förlust mot Fede Chingotto och Momo Gonzalez efter ett riktigt bra förstaset.

- Jag är nöjd med starten. Vi vinner matcher vi kan förlora. Och vi har lyckats gå till att spela bra efter att ha startat dåligt. Vi har gjort det vi har kunnat och har en riktigt bra känsla och kemi.

Nu har Windahl och Solano bestämt sig för att spela FIP Rise i Göteborg. De lär bli förstaseedade i tävlingen.

- Egentligen skulle jag ha tre veckor utan tävling, men kände att jag ville få in en tävling och då låg FIP Göteborg både perfekt i tid och placering.

Är det viktigt för dig att spela då och då i Sverige?

- Ja, det är superviktigt för både mig och mina sponsorer. Hela min satsning går ju ut på att lyckas internationellt, men även att kunna ge tillbaka till svensk padel.

Solano drabbades ju av otäcka symptom i Mexiko. Är allt bra nu?

- Ja, det har varit stabilt. Men han ska genomgå ytterligare några tester. Garrido råkade ju ut för liknande symptom i sin sista match så det kan även ha varit något virus.

Albin Olsson anmält sig tillsammans med Adrian Rodriguez och är i skrivande stund fjärdeseedade, men det kan ändras när anmälningarna börjar trilla in.

Även Adam Axelsson och Daniel Appelgren har anmält sig.

Det blir med andra ord en riktigt spännande tävling för oss svenskar. FIP Rise i Göteborg spelas 4-7 april och sänds som vanligt av Studio Padel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk