Vidare i Rom - nu väntar drömmöte mot Bela

Daniel Windahl är tillbaka med besked. Han och José Solano är klara för andra omgången i Rom – och nu väntar ett riktigt drömmöte.

Efter veckor av smärta i foten meddelade Windahl i söndags att han för första gången sedan tävlingen i Argentina kunde träna helt smärtfri. Däremot var han fortfarande orolig över hur bollträffen och timingen skulle vara och om han kunde spela med självförtroende.

De ställdes mot de duktiga bröderna Alvaro och Pedro Melendez från Sevilla, en på förhand riktigt jämn match, särskilt när Windahl haft problem med förberedelserna. Men det visade sig tämligen omgående att rosten från Frankrike var borta och att det väldigt mycket påminde om den vanliga Windahl.

I första set följdes lagen åt. De höll sina servar – men vid 6-5 lyckades Windahl och Solano via strålande spel breaka hem setet till 7-5.

I andra set blev Windahl och Solano breakade omgående, men i stället för att matchen skulle svänga då blev det starten på en riktigt bra period, där Windahl och Solano breakade tillbaka och sedan kunde flyga fram till 4-1.

De höll undan till 5-2 och jobbade sig fram till sin första matchboll vid ställningen 30-40 i brödernas serve.  De fick sedan ytterligare en och därefter en tredje.  Men även den missades och till slut tvingades de serva själva vid ställningen 5-3. 

Och det var inga problem. Med hjälp av en näthoppare kunde de gå fram till 40-0 innan Windahl kunde avgöra med en brutal vibora.

I nästa omgång väntar nu självaste Fernando Belasteguin och Juan Tello, vilket såklart blir en fest. Och eftersom detta är Belas sista säsong är varje möte mot honom extra värt.

Windahl har länge drömt om att få slå ut ett etablerat topplag i en stor turnering. Det har varit nära flera gånger – om det lyckas nu skulle det ge eko över hela padelvärlden.

Johan Håkansson  

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk