Vidare efter mardrömsstart - nu väntar Lebron och Galan

Starten blev värsta tänkbara. Men i sista stund hittade Windahl och Solano spelet. Och belöningen blir ett möte mot självaste Juan Lebron och Ale Galan.

Daniel Windahl och hans spanska partner José Solano valde att ladda upp i Qatar i några dagar innan de begav sig till Saudiarabien för årets första Premier Padel.

I första omgången väntade spanjorerna José Gonzalez och Antonio Luque, rankade 71 och 60 på FIP-rankingen. Ändå en helt okej lottning.

Men Windahl och Solano fick en riktig mardrömsstart på matchen i de snabba förhållandena. De såg allmänt vilsna ut, hade mängder av errors, förlorade de åtta första poängen och på bara några minuter hade Antonio Luque och Jose Gonzalez sprungit fram till ledning med 5-1. Det såg minst sagt oroväckande ut.

Men där någonstans började spelet stämma för Windahl och Solano. De höll sin serve blankt efter några snygga slag av svensken och lyckades gå upp till 4-5. Där hade de dessutom en breakboll till att utjämna, men motståndarna tog sig ur den knipan och fick med sig setet till sist med 6-4.

I andra setet fortsatte den fina trenden. Windahl och Solano höll sina servar och satte rejäl press i returgamen. Tyvärr missades breakbollar och motståndarna kunde hänga med till 2-2 trots att Windahl och Solano dominerade.

Vid 4-3 fick de 0-30 i motståndarnas serve med kom då tyvärr med flera misstag vilket gjorde att även det breaket missades. Men å andra sidan räddade de själva en breakboll i gamet efter och kunde hålla ledningen fram till 5-4. 

Där missades ett nytt 0-30-läge, mycket på grund av just egna misstag. Men Windahl och Solano fortsatte att vara starka mentalt och lät inte det missade läget påverka spelet. De klev fram och höll sin serve blankt till 6-5. 

Där skaffade sig Windahl och Solano en setboll, men efter ett par helt otroliga slag av Luque slutade ändå setet med ett tiebreak.

Windahl och Solano fick den bästa starten, gick fram till 2-0 direkt och ledde i sidbytet med 4-2. Det räckte för att de skulle hålla undan till 7-6.

I avgörande set kom breaket tidigt, vilkt gjorde att Windahl och Solano kunde hålla sin serve fram till 3-1 och sätta rejäl press på motståndarna. Och mycket riktigt kom även dubbelbreaket fram till 4-1. Man kan säga att lika uselt som de inledde matchen, lika lysande spelade de i tredje set.

5-1 blev 5-2 innan Solano fick läget att serva hem matchen och drömmötet mot Lebron och Galan. Det mötet blir dessutom morgondagens sista match på centercourten. Snacka om fest. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk