Vasaquez pressade legenden - föll bittert i värmen

Simon Vasquez och Alvaro Montiel var ytterst nära huvudturneringen i Riyadh. Men de föll bittert i en rysare mot självaste Miguel Lamperti och José Jimenez.

Även om inte silverräven Lamperti är vad han har varit är det fortfarande en väldigt bra spelare. Han och Jimenez var tredjeseedade i kvalet och det hade kunnat bli en av Vasquez största segrar i karriären.

Vasquez och Montiel tog första set i tiebreak och förlorade det andra med 6-3.

I det avgörande setet höll lagen servarna fram till 3-3 då Vasquez och Montiel lyckades hålla sin serve efter många om och men fram till 4-3. Då hade matchen redan pågått i nästan två timmar i den tuffa värmen i Saudiarabien.

Men Lamperti och Jimenez visade styrka och kunde hålla sina servegames fram till 5-5. Då kom setets första break fram till 6-5 till Lamperti och Jimenez. De kunde därefter hålla sin serve och vinna rysaren med 7-5 i avgörande set.

Lamperti är en av Argentinas största spelare genom tiderna och har många, många mästerskap i ryggen för Argentinas landslag. Han är en legend och är nu tillsammans med Bela enda 70-talisten som är kvar i världstoppen.

Sverige har ändå deltagande i huvudturneringen. Både Daniel Windahl och Amanda Girdo är direktkvalificerade.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk