Till SPT-final efter ett underbart drama

De var nära att tappa en stor ledning. Men till sist orkade Linnea Björk och Carla Rodriguez besegra både nerver och motståndare och ta sig till SPT-final.

Det var en riktigt bra SPT-semifinal på Bon Padel. Girdo och Behram ställdes mot Linnea Björk och Carla Rodriguez och det blev en match med många ansikten och mycket taktik.

I det första setet sprang Björk och Rodriguez ifrån till klara 6-1. I det andra ledde Girdo och Behram med klara 5-1, innan Björk och Rodriguez lyckades klättra till 5-4. Men sedan kunde ändå Girdo och Behram stänga setet.

Det avgörande setet blev verkligen dramatiskt. Björk och Rodriguez hittade först den vinnande vägen i taktiken och såg helt oövervinnerliga ut fram till 4-0. De hade dessutom en golden point för 5-0. Men när de förlorade den började det komma lite nerver in i matchen, vilket ledde till flera missar och felbeslut. Samtidigt tog Girdo och Behram de lägen de fick.

0-4 blev 4-4 som sedan efter stor dramatik blev 5-5.

Där hade Girdo och Behram två breakbollar, men missade båda. Delvis för att det kom in en boll på banan i golden point när Björk tvingades slå en andraserve. Det gjorde att hon fick slå förstaserve på nytt, vilket ledde till att hon kunde avgöra redan med förstavolleyn.

Setet gick ändå till tiebreak och det var bara en fortsättning på dramat. Lagen följdes åt till 3-3 i sidbytet.

Björk och Rodriguez fick två matchbollar vid 6-4, missade den första, men kunde vinna på den andra då Behram missade en till synes enkel overhead. Ett snöpligt slut på en underbar match.

I finalen väntar Baharak Soleymani och Nela Brito som gjorde en riktigt suverän semifinal där de besegrade Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog med 7-5, 6-1.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk