Tävlingen i Acapulco liknar en mexikansk dansfestival

I dag dundrar Premier Padel i gång igen och tävlingen i Acapulco har alla förutsättningar att bli speciell. Det är så många sista danser som ska dansas att tävlingen mer påminner om en mexikansk dansfestival.

Par som ska separera är ömtåliga saker. Det är sårade känslor blandat med ett fokus som redan ligger på framtiden. Det kan bli lite vad som helst: himmel eller helvete.

För är det något vi lärt oss av historien är det att det inte alls är givet att det kommer gå dåligt. Vi minns ju alla vad Paquito Navarro och Martin Di Nenno gjorde i sin allra sista tävling tillsammans, den som de själva döpte till ”The last dance”. Sällan har ett lag dansat så vackert och paret avslutade sitt samarbete med att krossa hela världseliten. Paquito gjorde dessutom något liknande i sin sista tävling med Chingotto.

Det är därför Premier Padel i Mexiko känns så oerhört intressant och svårtippad på förhand. Det är inte bara ett lag som meddelat sin separation, det är ju i princip halva världseliten. Fyra av de sju högst rankade lagen i Mexiko har meddelat världen att de ska separera.

Det största fokuset är såklart på Juan Lebron och Ale Galan, vilket är helt i sin ordning. Det var de som satte igång hela karusellen när Galan tog sitt beslut att lämna Lebron och därmed avsluta ett av de mest framgångsrika samarbeten som padeln någonsin har skådat.

Nu ska de försöka att göra en sista tävling tillsammans och vi är nog många som undrar vad det är för en slags dans de kommer att bjuda på. Mexiko är känt för sin ”dödsdans” och faran är nog att avslutet kan bli dystert.  Men det kan lika gärna bli en sprudlande ”la bamba”. Det blir onekligen spännande att följa. Tänk om Lebron och Galan rent av avslutar med en seger.

Ett annat lag som lär spela i Acapulco med mycket känslor är Paquito och Sanyo. Där är nog risken överhängande att den gode Paquito inte får till ännu en magisk sista dans.

Chingotto och Momo Gonzalez är sådana helyllepersoner att de lär gå in och göra ett stabilt dansuppträdande. Vill det sig riktigt väl så lär de till och med få möta Daniel Windahl och José Solano i andra omgången. Då måste Windahl och Solano vinna kvällens möte mot Gonzalez och Luque.

Bela och Capra har inte tagit ett imponerande danssteg tillsammans under de två första tävlingarna och lär knappast göra det i Mexiko heller. En del samarbeten gör helt enkelt bäst i att inse läget och få ett snabbt avslut.

Sedan har vi ju även Juan Tello och Alex Ruiz. Där blir det inte ens en sista dans. Ruiz är skadad och Tello kan redan nu förbereda sig helt på sitt nya projekt tillsammans med Bela.

I kväll börjar tävlingen i Acapulco. De bästa lagen får dock stå över första omgången. Till helgen vet vi hur dessa avskedsdanser har gått.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk