Släryd och Axelssons stora revansch - gick hela vägen

Vilken sagolik revasch för Adam Axelsson. Och vilket monumentalt genombrott för Willy Släryd. När så många tvivlade på duon svarade de med att gå hela vägen på SPT i Norrköping.

Vi backar bandet ett par veckor och förflyttar oss till Bon Padel i Göteborg. Axelsson och Släryd hade just spelat på FIP Rise och förlorat stort mot två fransoser. Släryd lämnade hallen, men kvar satt Axelsson med huvudet djupt i sin handduk.

Han var förkrossad. Och kändes vilsen.

Han hade blivit petad av sin partner Daniel Appelgren och ville så gärna visa att han minsann höll nivån. Han hade tränat stenhårt, men i Göteborg gick allt i baklås. Absolut ingenting hade fungerat och där och då undrade han nog själv vem han var som padelspelare.

Samtidigt närmade sig uttagningen till EM. Skulle han ens få vara med där?

I Norrköping har Axelsson och Släryd visat oss alla att framtiden är här för att stanna och att de numera flyger även som par. Kanske var stödet från coach Fredric Bengtsson den lilla detalj som behövdes, plus ännu mer träning tillsammans. För redan från första matchen syntes det att Axelssons energi och självförtroende var tillbaka – plus att han visade fullt tillit till sin yngre partner.

Att slå ut Albin Olsson och Linus Frost i två raka set är en enorm styrkedemonstration, inte minst med tanke på att de förlorade i två raka set senast de möttes och att Frost/Olsson var i FIP-final för två veckor sedan.

I finalen väntade Douglas Rutgersson och Franco Ceretani, som hade haft en rent brutalt tuff semifinal bakom sig där de besegrade Simon Yitbarek och Isak Bäckman med 8-6 i tiebreak i avgörande set.

Finalen gick rättvist till ett tredje avgörande set, men där var det ungdomarna Axelsson och Släryd som tog kommandot. De fick breaket och fick serva för matchen vid 5-3.

Där tog Axelsson en videogranskning, som han hade rätt i, vilket gav matchbollar. 

Och de behövde bara en enda för att ta hem parets första SPT-titel. 

Frågan är nu om båda kommer att belönas med en EM-plats när Björkman tar ut sin trupp.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk