Rocafort: "Folk tror att jag bara försvann"

I helgen avgörs årets första SPT. Det mesta är sig likt. Med ett stort undantag: Självaste SPT-kungen saknas. Nu förklarar han varför.

Ända sedan Cayetano Rocafort, eller Caye som han kort och gott kallas, kom till Sverige har han varit något av en institution inom svensk padel – inte minst på SPT där han vunnit och dominerat som ingen annan.

Framför allt har han varit trogen tävlingen år efter år och ifjol dominerade han touren stort med segrar i nästan alla tävlingar.

Många tror att jag helt har lämnat Sverige

Därför är det inte konstigt att det höjs på ögonbryn nu när han saknas i anmälningslistan.  Dessutom har han tillbringat den senaste tiden i Spanien för att träna. Så vad är det egentligen som har hänt?

- Många tror att jag helt har lämnat Sverige för att jag har tillbringat försäsongen i Spanien. Men så är inte fallet, säger han. Planen är att alternera mellan Marbella och Stockholm. Anleningen till att jag inte spelar första SPT är att jag vill fokusera helt på de två första Premier Padel.

Läs mer: Min farbror sa att jag aldrig kunde bli något

Dessutom spelar han, som så många andra, den nystartade touren Ultimate Padel Tour. Han får faktiskt in i tävlingen i dag tillsammans med Roger Aromi. Touren har redan i sin första tävling lyckats locka till sig ett riktigt bra startfält.

- Ja, förutom de 20 bästa på rankingen är de flesta med. Tanken är att de ska göra den här touren som World Padel Tour och de matchar redan prispengarna med WPT.

Caye och Aromi möter Emmilio Sanchez och Nicolas Suescun med planerad starttid 18.00.

Rocafort har de senaste veckorna tränat i Fuengirola med tränaren Marcelo Fassio för att nå en högre nivå i sitt spel.

- Han har hjälpt mig på så många sätt som jag inte kan förklara. Men jag är glad att ha fått träna hårt och höjt mitt spel. Jag tror jag kommer att få en bra säsong.

Han har hjälpt mig på så många sätt som jag inte kan förklara

Efter Premier Padel-tävlingarna i Riyadh och Doha är Cayes plan att återvända till Stockholm och hans plan är att definitivt spela SPT i år och säkert andra tävlingar i Sverige.

- Såklart. Resan fortsätter. Många tror att jag försvann bara för att jag valde att köra försäsongen i Spanien, en planen är att spela så många det bara går under året.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk