Riktigt bitter förlust för Axelsson och Släryd i London

Willy Släryd och Adam Axelsson åkte på en riktigt bitter förlust i London. De var två bollar ifrån att slå ut Guillermo Collado och Marcos Gonzalez i en väldigt irriterad match.

Collado har ju vunnit båda FIP-tävlingarna i Göteborg, då i par med sin ordinarie partner Santigosa. Men det var ändå väldigt hög klass på det motstånd som väntade Axelsson och Släryd i London.

Första set lyckades de ta i tiebreak. Det andra setet förlorades med 3-6 och i avgörande set blev svenskarna breakade omgående.

Men de lyckades komma tillbaka och det blev väldigt hett på banan. Särskilt vid 2-3 och 30-30 där Collado bara skulle städa undan en misslyckad retur av Släryd. Men i sin iver att sopa bort bollen träffade han nätet med racketen. Något spanjorerna i en kvart försökte snacka sig ur. Men till sist togs beslutet att det var en svensk poäng, vilket sedan ledde till att svenskarna kunde bryta tillbaka och sedan hålla sin serve fram till 4-3.

Till saken hör att spanjorerna hade bråkat om en annan poäng lika ivrigt bara en stund tidigare – även då hade de fel.

Svenskarna gick upp till 5-3 och hade 30-30 då Axelsson i sin iver missade två raka backhandvolleys. Spanorerna bröt tillbaka och kunde sedan hålla sin serve fram till 5-5. Även där var svenskarna två bollar ifrån seger.

Sedan blev pressen för stor. Släryd tappade sin serve i ett stenhårt game fram till 5-6 och därefter kunde spanjorerna serva hem matchen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk