Padelhallen rasade ihop: "Oerhört läskigt - hoppas ingen är skadad"

En padelhall i Östersund har helt rasat ihop. Förmodligen på grund av snömassorna på taket. ”Oerhört läskigt”, säger padelprofilen Thorbjörn Östling.

Det är Östersunds-Posten som skriver om den chockartade morgonen i Torvalla utanför Östersund där hallen som inrymmer Padel24 och Gym24 helt enkelt hade rasat ihop i en enda hög. Som tur är kom raset under natten.

- Det är oerhört tragiskt. Det finns inte ord, säger Tony Svensson, som driver hallen till Ö-P.

Han gjorde det fram till förra sommaren tillsammans med padelprofilen Thorbjörn Östling.

- Jag hoppas verkligen att ingen är skadad. Jag blir lite extra skärrad med tanke på att jag tillbringade nästan hela min vakna tid i hallen förra vintern.

Östling säger till Padelfeber att man redan förra vintern hörde av sig till fastighetsägarna.

- Det var vid den här tiden ifjol som jag frågade om man inte behövde skotta taket. För jag hörde hur det knakade i konstruktionen och det föll ner dammpartiklar från taket ner förbi belysningen.

Östling säger att anledningen till att hallen rasade ihop inte är kartlagt, men att snön förmodligen är en bidragande faktor.

- När det här blev en padelhall så höjde man taket. Man kapade ur varannan träbalk och förstärkte ovanifrån med stålbalkar. Man hoppas att den som räknade på det gjorde ett bra jobb…

Den ihoprasade padelhallen kommer nu att omgärdas av staket eftersom det bedöms som att det fortfarande finns rasrisk. 

– Vi får plocka fram uppgifter om vad som eventuellt gått snett, säger fastighetsägaren Peter Andersson till Östersunds-Posten.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk