Lebrons demonstration mot Yanguas och Garrido

 Nytt möte mot Yanguas och Garrido. Och nya märkliga scener med Juan Lebron. Den här gången fick han en revansch – men eftersnacket kommer handla om det som hände när matchbollen var inslagen.

Vi minns alla vad som hände i Qatar när Lebron och Galan mötte just Garrido och Yanguas. Det ledde till att Galan bröt sitt samarbete med Lebron, som helt tappade fattningarna i den matchen.

Men Galan och Lebron är tvungna att göra en sista tävling till sammans och slumpen gjorde att de än en gång mötte Yanguas och Garrido. Och uppenbarligen hade Lebron något han ville förmedla till det paret. För när matchbollen var inslagen efter en märklig tillställning där Garrido uppenbarligen drabbades av värmeslag ville Lebron göra en demonstration.

I stället för att skaka hand med motståndarna valde han att ta av sig matchtröjan och hålla upp baksidan av tröjan mot Garrido och Yanguas och som en markering hålla upp namnskylten.

Efter det blev det nytt palaver och det var uppenbart att Lebron ville göra en kraftig markering mot någonting. Och när Lebron höll upp sin tröja valde Garrido och Yanguas att snabbt lämna banan i stället för att vänta på att skaka hand med Lebron.

I intervjun efteråt sa Lebron att gesten var ämnad till motståndarna.

- Jag har bett om ursäkt för det som hände i Qatar, men jag har inte fått någon ursäkt från dem. Jag hade hoppats att de skulle göra det, men den har aldrig kommit.

Det är uppenbart att Lebron lägger stor skuld på just Garrido och Yanguas att det blev kaos i matchen i Qatar.

Lebron och Galan är nu framme i semifinal i sin sista turnering tillsammans och kommer där att få möta Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk