Lebron talar ut om ångern, Galans beslut och att samarbetet med Momo kan bli en tävling

Juan Lebron har talat ut för spanska tidningen Marca. Det var en näst intill förkrossad stjärna som berättade om ångern den sista tävlingen med Galan och att samarbetet med Momo Gonzalez kanske bara blir en enda tävling.

Juan Lebron berättar för Marca att han redan direkt efter matchen mot Miguel Yanguas och Javier Garrido hade en riktigt dålig känsla och att han var djupt ångerfull.

- Jag har sett bilderna från matchen och jag betonar verkligen att det är något som inte kommer att hända igen. Jag är väldigt ledsen på mig själv.

Lebron ber precis alla – Galan, coachen M3-akademin, motståndarna och fansen – om ursäkt. Han säger också att han redan på flygplatsen på väg mot Madrid bad sin partner Ale Galan om ursäkt och visste att han gjort rejält fel, men Galan var dock inte särskilt villig att prata då.

Det gjorde de däremot via telefon under torsdagen och då fick Lebron beskedet av Galan att han inte ville fortsätta tillsammans.

- Jag blev överraskad. Men det är hans beslut och det måste jag respektera. Jag vet inte om det är rättvist eller inte. Men den här sporten är vad den är. Ibland blir du lämnad, ibland är det du som lämnar. Men jag tror alla i teamet blev förvånade, för jag tycker att vi hade förtjänat ett bättre slut.

Lebron säger dock till Marca:

- Vi har skrivit historia och vi borde vara stolta över allt som vi uppnått.

Nu ska Juan Lebron och Ale Galan avsluta sitt fyra års långa och extremt framgångsrika samarbete med en sista tävling i Mexiko. Den anmälan hade nämligen stängt, vilket gör att de tvingas spela ihop.

Marca ställer frågan hur det ska bli att spela med Galan i Mexiko.

- Jag tycker vi förtjänar ett bra avslut. Jag önskar Ale det bästa på hans nya väg och jag hoppas att vi kan säga farväl genom att vinna. Jag hoppas vårt avsked blir så vackert som möjligt.

Till tävlingen därpå, i Venezuela, är Lebron anmäld med Momo Gonzalez, vilket får ses som en hastig nödlösning, eftersom Momo blev lämnad av Fede Chingotto.

- Vi var båda förvånade. Momo är en fantastisk person och en fantastisk spelare. Men det betyder inte att vi kommer att fortsätta spela efter Venezuela. Jag vet inte, men jag är fokuserad på att det som hände aldrig kommer att hända igen. Men först ska jag spela i Mexiko och Venezuela. Sedan får jag fundera på vem jag ska spela med.

Marca avslutar att fråga om Lebron fortfarande har målet att åter bli världsetta.

- Det är utan tvekan något som inte har lämnat mitt sinne, även om det just nu är svårt att tänka på det.

Till Marcas artikel

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk