Kvalet över - Windahl och Solano föll i olidlig rysare

Kvalet i Sevilla är över för Daniel Windahl och José Solano. Trots två matchbollar förlorade de en riktig rysare i den andra omgången.

Tempot på Premier Padel är högt. Tävlingen i Bryssel hann inte ens spelas färdigt innan kvalet i Sevilla drog igång.

Precis som i Bryssel krävs det tre segrar för att ta sig in i huvudrundan och nu har Daniel Windahl och José Solano avverkat två hinder på vägen.

I går slog man ut fransmannen Guichard och spanjoren Martinez med 6-0, 7-5.  I dag väntade tuffare motstånd i form av Alonso Rodriguez och Javier Martinez.

Det blev en svängig historia där Windahl och Solano faktiskt började riktigt bra och fick med sig ett tidigt break. Men sedan rasade det och man gick från 3-1 till 3-6.

Reaktionen blev dock den bästa tänkbara. Istället för oro valde de att trycka gasen i botten och kunde vinna andra set med hela 6-0.

Tredje set blev helt annorlunda. Plötsligt var det väldigt svårt att breaka. Lagen följdes åt hela vägen fram till ett väntande tiebreak. Där fick tyvärr Windahl och Solano en dålig start och förlorade sin allra första servepoäng.

Men trots att de knappt tagit en poäng i motståndarnas senaste servegames kunde de i det läget vinna båda returpoängen fram till 2-1. Dramat gick vidare och vid sidbyte var ställningen 3-3. 

Några minuter senare stod det 5-5.  Då skaffade sig Windahl och Solano en matchboll vid 6-5 - och egen serve. De missade den, men fick en ny vid 7-6. Även den missades. 

Då fick motståndarna plötsligt sin första matchboll. Och naturligtvis kunde de typsikt utnyttja den. Därför är det de som nu får spela kvalfinal mot Jose Luis Gonzalez och Antonio Luque.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk