Krönika: Havet stormar igen - och offret lär bli Sanyo

Nu stormar hela havet igen, par bryts upp, starka känslor är i rörelse – och som jag ser det borde det stora offret bli Sanyo Gutierrez.

Allt startade med att Ale Galan valde att avsluta ett av de mest framgångsrika paren i padelhistorien. Galan/Lebron fanns inte mer. I stället skulle Galan spela med genomsympatiske Fede Chingotto. Det är en sån där nyhet av digniteten att hela världsdelsplattor börjar röra på sig.

Och nu är lavinen igång. Spelare verkar ha ringt och messat varandra för glatta livet, för nu avslöjas det ena nya paret efter det andra.

Juan Lebron ska återförenas med Paquito, vilket är helt logiskt. Paquito kände defintivit att han och Sanyo inte hade speciellt hög verkshöjd och har nog saknat Lebron ända sedan de separerade från varandra efter 2019 – åtminstone har han saknat de resultat de gjorde, som faktiskt gjorde de båda till världsettor.

De båda kommer garanterat att göra bra ifrån sig, även om det innebär att Lebron delvis får ändra spelstil mot när han varit radarpartner till Galan. Lebron måste lobba mer och vara beredd att anpassa tempot så att Paquito hinner med.

Det har han lyckats med tidigare i landslaget då Spanien valde att separera Galan och Lebron i VM-finalen mot Argentina. Paquito och Lebron var det enda spanska lag som vann en match, mot självaste Tapia och Chingotto. Däremot blev det platt fall för Galan och Coello.

En logisk återförening under rådande kaotiska situation, skulle man kunna säga.

Mer överraskande var faktiskt att El4Set nu gått ut med att Juan Tello och Fernando Belasteguin bildar par. Den gamle Bela kliver alltså över på forehandsidan en sista gång för att kunna göra anständiga resultat innan karriären är över.

Och nu börjar det bli stökigt. För det är innebär med all sannolikhet att Tellos partner Alex Ruiz fort som bara attan hugger Momo Gonzalez, som han tidigare spelat med både på WPT och i det spanska landslaget. Jag tvivlar nämligen på att Gonzalez är så sugen på att göra ett nytt försök med Sanyo, efter att ha blivit lämnad förra säsongen.

I så fall står Lucio Capra och Sanyo Gutierrez där som två fån. Två utpräglade forehandspelare.  Och exakt vad de då ska hitta på vet jag faktiskt inte. Såvida inte ännu fler par separerar och att fler spelare än Bela kan tänka sig att byta position.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk