Härlig stjärnparad i helgens Toyota Padel Open

Vasquez med Windahl. Girdo med Björk. Årets Toyota Padel Open håller enormt hög klass.

Varje år brukar Toyota Padel Open sticka ut bland sanktionerade tävlingar med extra starkt startfält och 2024 blir absolut inget undantag. Det blir rena stjärnparaden på Katedralen i Helsingborg.

Varje gång Simon Vasquez och Daniel Windahl spelar på hemmaplan är det något extra och när de dessutom gör det tillsammans så är det en liten högtidsstund.

Självklart går de in i tävlingen som klara favoriter, men det finns några lag som absolut vill utmana:

Adam Axelsson och Daniel Appelgren radar upp det ena fina resultatet efter det andra och är garanterat sugna på att försöka plocka ner sina träningskompisar på tävling.

Linus Frost återförenas med Albin Olsson och hoppas hitta det enormt fina spel som räckte till en kvartsfinal i FIP Rise i januari.

Viktor Stjern parar för första gången ihop med Willy Släryd och lär naturligt få mångas blickar på sig.

I övrigt är det i stort sett hela Sverigeeliten som mangrant ställer upp.

Lottning här.

På damsidan är det två par som verkligen sticker ut.

För första gången ska Amanda Girdo och Linnea Björk tävla tillsammans. Girdo kliver över på forehandssidan och det blir ett utmärkt test för att se om det här kan vara en succélösning när det vankas EM i Italien.

Baharak Soleymani har raggat tag i en utländsk partner och det är inte vem som helst. Hon kommer till Helsingborg med självaste Nela Brito, som spelade ett par säsonger på WPT ihop med Girdo.

Det är två lag som inte direkt blir enkla att tas med för Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog.

Lottning här.

På både herr- och damsidan kommer dessutom flera av Danmarks elitspelare och förgyller klasserna.

Tävlingen börjar på fredagen med finaler på söndag och kommer att streamas på Youtube i en ambitiös sändning av arrangörerna med Tim Toth i spetsen, där de även byggt upp en studio.

Även Padel-TV sänder och erbjuder tittarna en sk "Free Trial" där man har möjlighet att se helgen gratis, dessutom från fler banor.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk