Girdo spelar Premier Padel med världsstjärna: "Är lite i chock"

Amanda Girdo satt och åt lunch i Madrid då hon plötsligt fick ett sms från ett okänt nummer. Det var starten till att hon nu ska spela Premier Padel med en världsspelare. ”Jag är nog fortfarande lite i chock”, säger hon.

Girdo har de senaste veckorna varit nere i Spanien och tränat. Först med Helena Wyckaert. Sedan fick hon sällskap av Viktor Stjern, Linnea Björk och några till.

I Spanien satt hon och funderade på hur starten på denna säsong skulle bli. Det mesta var oklart. Wyckaert kunde inte spela de två första Premier Padel, i Riyadh och Doha.

- Jag kollade läget lite och funderade på om jag kanske skulle hoppa över tävlingarna och spara pengar för att kunna använda senare under säsongen, säger hon.

Då kom ett sms från ett nummer hon inte kände igen.

- Det stod typ: ”Hej, det här är Alix Collombon. Kan du prata spanska?”

Girdo trodde först att den franska stjärnan, rankad 22 i världen, ville fråga om EM.

- Det är så mycket rykten som går bland spelarna nu och kanske hade hon hört att EM skulle gå i Sverige. Men så skickade hon ett ljudmeddelande.

Där förklarade fransyskan att hennes ordinarie partner var skadad och hon undrade helt enkelt om Girdo ville spela Premier Padel-premiären i Riyadh tillsammans.

- Jag tänkte inte så mycket. Jag sa bara ja. Men jag har nog inte riktigt förstått än. Jag är ännu lite chockad, trots att det var en vecka sedan. Förmodligen har hon frågat lite andra spelare som inte kunnat och så har hon gått ner på listan och tänkt att jag kanske inte är helt kass, haha.

En förklaring kan faktiskt vara att Girdo har mött just Collombon två gånger på WPT – både i Stockholm och i Malmö och att hon tyckte att svenskan hade något.

- Jag spelade inte helt dåligt då, säger Girdo. Det är lite roligt. Hon frågade hur många poäng jag har. Jag svarade 180. Då sa hon: det är lugnt för jag har 1514…

Det innebär att paret går rakt in i huvudturneringen som 23:e bäst rankade lag.

Just nu håller Amanda Girdo som bäst på att processa det faktum att hon ska spela med en av världens bästa forehandspelare.

- Det är ju en möjlighet som jag förmodligen aldrig mer kommer att få och jag måste ta den här chansen. Hon förväntar sig säkert inte heller att vi ska göra några stora resultat. Hon vet min nivå. Och för mig är det en jättechans att samla poäng.

Girdo har just återvänt till Sverige efter vistelsen i Madrid som hon beskriver som väldigt lyckad, där hon fick riktigt bra sparring, bland annat mot Carolina Navarro Björk.

Hon berättar att det just nu är väldigt rörigt inom världspadeln. FIP har varit uselt på att komma ut med FIP-tävlingar, samtidigt har den nya touren Ultimate Padel Tour presenterats och spelarna är just nu i valet och kvalet hur de ska planera.

- Det är vädligt osäkert för alla och ingen kan riktigt planera. Ultimate Padel Tour presenterades för någon vecka sedan och den börjar snart. Det är sånt vi hade behövt veta för kanske två månader sedan.

Men vad hon vet är att hon ska spela i Riyadh med en världsspelare. Dessutom väntar hon på svar från några spelare när det gäller nästa PP-tävling i Doha.

Hur blir det med årets första SPT – kommer du spela den?

- Jag har inte riktigt bestämt mig än. Wyckaert kunde inte spela. Jag får värdera läget och kolla vilka tänkbara partners det finns. Men jag har det här som en planeringsvecka och det lutar nog åt att jag ska spela den.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk