Girdo och Varo Ramos föll efter brutal rysare

Som det svängde. Och vilken rysare det blev. Mängder av matchbollar räddades, men till sist tvingades Amanda Girdo och Ana Varo Ramos se sin chans att nå huvudturneringen försvinna.

Girdo parade ihop med duktiga spanjorskan Varo Ramo även i en FIP Rise i Barcelona. Då gick paret till kvartsfinal, där de förlorade mot de slutliga slutsegrarna.

Nu gör paret ett nytt försök i Bordeaux P2. Ett rejält snäpp upp, alltså.

I första omgången ställdes de mot italienskan Lorena Vano Martin, rankad 56 i världen, och Alicia Blanco Rojo, rankad 67.

Ett möte där motståndarna på förhand var klara favoriter, men där det var  Girdo och Varo Ramos som direkt tog tag i taktpinnen, breakade omgående och kunde vinna första set med 6-3.

I det andra setet kom också ett tidigt break och vid ledning 2-0 såg allt verkligen ljust ut. Men då svängde matchen, motståndarna bröt tillbaka och kunde gå upp till 4-2 och sedan setvinst med 6-3.

Och när kvalets andraseedade lag dessutom gick upp till 4-1 i avgörande set såg det tämligen hopplöst ut. Men Girdo och Varo Ramos krigade sig tillbaka, fick sitt break till 3-4, men blev omgående breakade på nytt till 3-5.

Men efter stort drama kunde Girdo och Varo Ramos på nytt breaka tillbaka och sedan rädda en matchboll i egen serve innan de utjämnade till 5-5.

Vid 5-6 lyckades Girdo och Varo Ramos rädda först en matchboll och sedan en till. Och därefter ytterligare en. När matchen hade pågått i exakt 2.30 hade de alltså lyckats rädda fyra matchbollar.

Men när motståndarna lyckades få en femte matchboll gick det inte längre. Girdo och Varo Ramos åkte ut på ett väldigt hårt och grymt sätt.

Förlusten innebär att vi nu bara har Daniel Windahl kvar i turneringen. Han och José Solano slipper kvala och kliver in i huvudturneringen förmodligen på onsdag.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk