Förlust för Girdo och Collombon i Riyadh

Det blev tyvärr förlust för Amanda Girdo och Alix Collombon. Men svenskan visade ändå att hon definitivt kan spela på den här nivån.

För Girdo var det här en jättechans att få spela Premier Padel med en världsspelare som fransyskan Collombon.

De ställdes mot Ari Canellas och Teresa Navarro, rankade 55 och 36 på FIP – en svår, men inte omöjlig uppgift. Temperaturen var inte mördande i Riyadh, utan istället behagliga 22 grader.

Den lilla oro som fanns på förhand var om Girdo skulle våga spela sitt eget spel, eller om hon skulle vara hämmad och nervös. Men den oron var obefogad. Redan från allra första början visade hon att hon både vill och kan spela på den här nivån.

Första set blev också riktigt jämnt där båda lagen vårdade bollen i den starka solen. Canellas och Navarro började med ett break omgående, men Girdo och Collombon kunde breaka tillbaka till 4-4.

Vid 5-5 stod verkligen setet och vägde vid ställningen 40-40, men tyvärr var det motståndarna som först kunde breaka och sedan serva hem setet till 7-5.

Andra set började exakt likadant, med break till Canellas och Navarro. Och när Canellas dessutom kom upp med ett riktigt konstslag innebar det tyvärr dubbelbreak upp till 4-1. Där kändes det som att luften lite gick ur, samtidigt som spanjorskorna kunde slappna av och spela ännu bätte. De kunde rusa fram till klara 6-1.

Senare ikväll spelar Daniel Windahl och José Solano. De möter José Gonzalez och Antonio Luque. Matchen streamas på Youtube av Premier Padel.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk