FIP Rise blir brutalt tufft för svenskarna

I morgon dundrar FIP Rise igång i Göteborg. Och det blir inte lätt för svenskarna. ”Jag är otroligt imponerad av startfältet”, säger tävlingsansvarige Johan Fors.

Aldrig tidigare har så många lag anmält sig till en FIP Rise i Sverige. Och många av lagen är så bra att det krävdes wild cards för att landslagsspelare som Linus Frost, Viktor Stjern och Albin Olsson ens skulle få vara med i huvudturneringen.

- Egentligen skulle även Adam Axelsson och Daniel Appelgren få wild card, men så drog sig något lag ut så de klarade sig på sina egna poäng, säger Fors.

Vad drar du för slutsatser?

- Dels att det är en bra tävling, men även att vi svenskar måste spela mycket mer FIP. Vi har för få poäng, helt enkelt. Spelmässigt tycker jag våra bästa lag står sig väl i konkurrensen.

Redan i morgon börjar kvalet till herrklassen som innehåller flera svenska lag, bland annat tävlingsledaren själv i par med Rikard Rååd.

- Ett häftigt lag i kvalet är ju Andres Britos och Matias Del Moral, normalt stjärnor på A1. Men eftersom de saknar FIP-poäng måste de kvala. Jag tror de har kapacitet att vinna hela tävlingen.

Ser vi till huvudklasserna så har vårt bästa damlag Linnea Björk och Ajla Behram fått en riktig mardrömslottning där de stöter på det förstaseedade paret Pappacena och Zanchetta redan i första omgången.

Baharak Soleymani spelar i par med spanjorskan Alicia Canellas och får ett kvallag i första matchen.

I herrklassen slipper de tre svenska herrlagen stöta på seedade lag i första omgången.

- Det blir en riktigt häftig helg. Många lag som inte kom med till Premier Padel i Riyadh har åkt till oss i stället. Det börjar sprida sig att vi arrangerar bra tävlingar som sänds via Studio Padel, säger Fors.

Några lag du särskilt vill lyfta?

- Ja, det är Britos och Del Moral. Men även det lag som vann senast här i Göteborg, det unga spanska laget Collado och Santigosa.

Studio Padel börjar sända redan i morgon klockan 12 från kvalet.

- Planen är att sända Hami Golestan och Simon Yitbarek och därefter Johan Fors och Rikard Rååd, säger Fredrik Nordin, Studio Padel.

Hela lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk