Finalklart på SPT- tyvärr blir det bara en

Nu är det finalklart på SPT i Göteborg. Tyvärr blir det bara en final – eftersom Nela Brito tvingas lämna walk over på grund av skada.

Det betyder alltså att Linnea Björk och Carla Rodriguez vinner SPT 3 på Time4Padel – men knappast på det sätt de hade önskat.

Vi gick miste om en riktigt rolig final. För det var nog Baharak Soleymani och Nela Brito som imponerat mest av alla lag den här helgen.

Först slog de ut Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog med 6-0, 6-3. Sedan följde de upp med en lysande semifinal där de slog Amanda Girdo och Helena Wyckaert med 6-4, 6-4. Men i slutet av den matchen skadade alltså Brito vaden så illa att hon inte kan ställa upp i finalen.

I stället får vi nöja oss med en intressant herrfinal.

Helt väntat har Cayetano Rocafort och Ale Jerez gått dit. Mest överraskande var att de tappade ett set i semifinalen mot Anton Andersson och Christoffer Persson.

Lika väntat blev den andra semifinalen brutalt tuff.

Finalseedade Viktor Stjern och Daniel Appelgren ställdes mot Linus Frost och Albin Olsson och de två första seten var så jämna att de hade kunnat sluta hur som helst. Kanske rättvist då att de fick vinna varsitt.

Men i det avgörande setet var Frost och Olsson starkare och kunde via en kalasstart gå upp till 4-0. Det blev ändå drama vid 4-2 och lägen för 4-3, men när e väl fick 5-2 kunde de hålla undan och ta sig till final.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk