Favoriterna håller - klart för finaler i lag-SM

Nu är det finalklart i lag-SM i Stockholm. På herrsidan får Båstad möta Spritan från Ödåkra. Och på damsidan blir det final mellan Halmstad och GLTK från Göteborg.

För Båstad var det en särskilt skön seger i semifinalen. De fick nämligen möta regerande svenska mästarna Lerum, det lag man förlorade emot i förra årets semifinal.

Men den här gången kunde Båstad vinna direkt de två första matcherna, varav nyckeln var när Anton Andersson och Isak Arvidsson slog Hami Golestan och Johan Fors.

För Spritan var det klart jobbigare. De förlorade första matchen mot WAP Uppsala och i den andra matchen låg stjärnorna Albin Olsson och Adam Axelsson under med 1-0 i set mot Aron Heimer och Nima Madani. En skräll av smått bibliska proportioner låg och hägrade, men Olsson och Axelsson kunde hålla nerverna i styr och vända matchen.

Sedan kunde Douglas Rutgersson och Willy Släryd enkelt vinna den tredje och avgörande mathen.

I damklassen var framför allt en semifinal oviss på förhand: GLTK mot Malmö. Men där visade göteborgarna stor styrka och kunde vinna de båda inledande matcherna och säkra finalplatsen. Avgörande blev att Lisa Andersson och Hanna Börjesson kunde slå Anna Åkerberg och Tea Hylander i avgörande set.

I finalen väntar Halmstad – som enkelt slog ut Spritan i sin semifinal.

Finalerna spelas i morgon och sänds på Padel-TV.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk