Ett magiskt set av Windahl - sedan gick expresståget

Ett första set som borde ha varit ett av de bästa i Windahls karriär. Men till sist blev megastjärnorna Lebron och Galan för tunga.

Det var tredje gången som Daniel Windahl fick möta Juan Lebron och Ale Galan i de riktigt stora sammanhangen och visst syntes det att svensken har tagit steg. Inte minst mentalt. Den här gången var han ännu mer redo att verkligen fajtas för att vinna, med knutna nävar och stor pondus på banan.

Lebron och Galan kom ut till matchen lite otajmade, ungefär som Windahl och Solano gjorde igår. Och det utnyttjades. Windahl och Solano vann matchens nio (!) första poäng och fick tack vare det rena drömstarten.

Men Lebron och Galan lät sig knappast chockas. De bröt tillbaka till 1-2 och sedan var resten av första set en riktig batalj.

Windahl och Solano spelade väldigt nära sin maxkapacitet i de egna servegamen och trots att Lebron och Galan försvarade mästerligt lyckades man hålla serve efter serve, trots räddade breakbollar. Framför allt Windahl hade perioder i setet där han verkligen fick visa vilken otrolig spelare han har blivit.

Tyvärr orkade inte svensken och Solano hålla upp försvarsspelet till den nivå att de verkligen kunde hota. Men de fick ett läge vid 30-30 när de ledde med 6-5 och var då alltså bara två bollar ifrån att vinna setet.

Men det gick till tiebreak och då tryckte Galan lite på gasen och slog några mäktiga vinnare, framför allt en bajada fram till 4-2 som visslade förbi Windahl. Till sist tog stjärnorna tiebreaket med 7-4.

Precis som så ofta när dessa stora stjärnor möter lite sämre motstånd så blev det bara allt jobbigare i takt med att Galan och Lebron fått läsa av sina motståndare och vänja sig vid vilka slag som kom.

I andra set kom breaket omgående till 2-0 och efter det var det som att ballongen sprack för Windahl och Solano. Det gick inte att spela på sitt absoluta max längre och då var det plötsligt klasskillnad på banan. 

När Galan och Lebron kan slappna av och gå för extra svåra slag är de i princip helt omöjliga att stoppa. 2-0 blev 5-0 innan Windahl i egen serve kunde fixa ett tröstgame. Sedan stängde stjärnorna matchen.

För Windahl och Solano gäller det att ta med sig stora delar av första set, där de verkligen spelade fantastisk padel. De får en ny chans i nästa Premier Padel som avgörs i Doha, Qatar redan om ett par veckor.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk