En petad Paquito är en livsfarlig Paquito

Vi har sett det förut. En petad Paquito är en livsfarlig Paquito. Det verkar som att han än en gång är ute på ett uppdrag.

Ända sedan Juan Lebron och Paquito Navarro parade ihop har spelet gått på styltor. De har fått slita för att besegra betydligt sämre lag och när de väl gått till semifinaler har de varit tämligen chanslösa.

Men i Genua har paret imponerat enormt och ser man historiskt så borde vi kanske inte vara förvånade.

I veckan meddelade Juan Lebron att han tänker lämna Paquito för att bilda par med Martin Di Nenno och det verkar ha triggat Paqutio till att nu prestera på toppen av sin förmåga.

Vilket vi sett hända tidigare.

När Di Nenno bestämde sig för att Paquito sa Paqutio att han bad om ”en sista dans” – en sista turnering tillsammans. Och den blev minnesvärd. De båda krossade allt och alla och vann den WPT-titeln utan att ens vara i närheten av att förlora ett enda set.

Det kan faktiskt ha varit den enskilt bästa tävlingen ett par har gjort. Di Nenno och Paquito slog Stupa/Lima i kvarten med 6-1, 6-1, de körde över Tapia/Sanyo i semi med 6-1, 6-1 och i finalen fick Bela och Coello stryk med 6-0, 6-2.

Sedan var "The last dance" över.

Förra säsongen såg vi något liknande.

När Chingotto i december meddelade att han ville lämna Paquito inför årets säsong gav det resultatet att de vann Mastersslutspelet – parets enda titel tillsammans.

Nu är samma Paquito tillbaka. I Genua har han och Lebron gått fram som maskiner genom turneringen.

6-0, 6-1 i första matchen.

6-3, 6-1 i åttondelen.

6-1, 6-0 i dagens kvartsfinal mot Maxi Sanchez och Lucio Capra.

Än en gång fullständigt galna resultat.

Nu väntar Ale Galan och Fede Chingotto i semifinalen och i normala fall hade de varit skyhöga favoriter.

Men det ligger nästan i luften att något kommer att hända i morgon. För Paqutio verkar än en gång vara ute på ett uppdrag för att återupprätta sin heder.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk