Drömmen om kvartsfinal sprack ännu en gång

Drömmen om en kvartsfinal är fortfarande bara en dröm. Daniel Windahl och Javier Valdes förlorade två stenhårda set mot Alex Ruiz och Momo Gonzalez.

För andra gången på kort tid hade Windahl chansen att skriva in sig i historieböckerna som den förste svensk att nå en kvartsfinal på världstouren. Och även denna gång var det tillräckligt nära att lyckas för att han skulle få känna smaken av det.

Första set började riktigt illa, där Windahl och Valdes åkte på dubbla breaks och låg under med 1-4. Men då började en mäktig vändning. Först ett break till 2-4 då Windahl kom upp med en riktigt vass snurr nere i hörnet.

Vid 4-5 lyckades man breaka på nytt efter att Windahl nästan slängt sig framme vid nät för att täcka en volley.

Setet gick till tiebreak och även det blev dramatiskt. En nyckel blev när Ruiz lyckades serva bort både Windahl och Valdes och därmed gå från 2-3 till 4-3. En annan nyckel blev när Valdes inte kunde utnyttja ett jätteläge vid 4-4 och sedan missade en forehandvolley. Det gjorde att Ruiz och Gonzalez kunde ta tiebreaket med 7-5.

För Windahl och Valdes uppstod ofta problem när Windahl kom över på Valdes sida för att slå overhead. Ibland gjorde Valdes en rockad och gick över till backhandsidan, men lika ofta stannade han kvar. Det såg aldrig ut som att paret riktigt hittade sin harmoni där efter Windahls overhead.

I andra set började lagen med att hålla sina servar stadigt fram till 2-2. Då fick Windahl och Valdes två breakbollar, men tyvärr missades båda av Windahl i riktigt bra lägen att avgöra.

Lagen fortsatte att hålla servar fram till 4-3 då det ödesdigra breaket kom i Valdes serve.

Sedan kunde Ruiz och Gonzalez serva hem setet och matchen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk