Domen efter Antons otäcka skada - borta flera veckor

Anton Andersson har fått sin dom. En spricka i revbenet och en skadad hand gör att han blir borta från padel i några veckor. Men det hade kunnat gå ännu värre.

Det var i fredags som Anton Andersson skadade sig vid FIP Rise i Göteborg. Han sprang i maximal fart för att rädda en smash, men när han sprang parallellt med nätet fastnade han med foten och stöp handlöst över nätkanten.

Vajern i nätkanten skar in rejält och skapade ett sår över hela bröstet.

Andersson tog sig direkt mot revbenen och trots att han fick behandling var han kort efter skadan tvungen att bryta matchen. Han kunde knappt höja armen för att slå overheads.

- Jag var tvungen att bryta. En spelare som Johan Brunström hade nog fullföljt matchen, men så hård är inte jag, säger han.

Dagen efter svullnade även handen upp.

När Anton Andersson kom hem till Båstad åkte han till Ängelholm för att röntas och få besked.

- Det var en spricka i revbenet. Men sånt gör man ingenting åt. Det får läka och det tar nog några veckor, säger han. Handen visade inga frakturer, vilket känns väldigt skönt.

Olyckan hände alldeles i början av andra set när Andersson och Christoffer Persson mötte spanjorerna Roberto Belmot och Eduardo Herrero. Det paret tog sig sedan hela vägen till semifinal.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk