Den här gången fick de visa att de är bäst

Förra SPT blev de mästare i träningsoverall. Men den här gången fick verkligen Linnea Björk och Carla Rodriguez visa att de är bäst i en underbar final.

Ni kanske kommer ihåg hur det slutade sist det begav sig på SPT. Baharak Soleymani och Nela Brito hade slagit ut Amanda Girdo och Helena Wyckaert i semifinalen, men Brito hade i samma veva dragit på sig en skada som gjorde att hon inte kunde ställa upp i finalen.

Björk och Rodriguez fick alltså titeln utan att behöva spela finalen.

Men i Norrköping har de verkligen visat vilket otroligt bra lag det är.

Nyblivna Sverigeettan Björk sprudlar av självförtroende och har blivit samspelt med Rodriguez, en partner som passar henne utmärkt.

I semifinalen besegrades Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog med 6-3, 6-3.

Och i finalen mot Girdo och Ajla Behram rivstartade laget, gick upp till 4-1 och hade gamebollar fram till 5-1. Men då kom en svacka och några misstag och vips stod det 4-4.

Men Björk och Rodriguez hade styrkan och kylan att ändå vinna setet med 6-4.

I det andra setet fortsatte det att vara jämnt, men Björk och Rodirguez lyckades via en golden point breaka fram till 5-3 och fick därmed chansen att serva för titeln.

Vid 30-15 slog Rodriguez en bandeja cross som Girdo markerade var ute. Vilket innebar att domarna fick studera reprisbilder för att avgöra om hennes domslut var rätt. Vilket det var. 

Björk skaffade ändå två matchbollar via en tung vidbora, men då plockade Behram och Girdo fram det stora försvarsspelet och kunde tvinga fram två volleymissar från Björk och därmed reducera till 4-5 och sedan kvittera till 5-5. 

Björk och Rodriguez kunde sedan hålla sin serve fram till 6-5 och i Girods servegame kunde de gå från 40-15 till golden point och en ny matchboll. Men den avgjorde Girdo omgående med smash, vilket innebar tiebreak. 

Vid 3-3 avgjorde Björk en helt galen poäng via en bajada och kunde sedan dundra hem 5-3 via en volley och vid 6-4 var det ytterligare två matchbollar. 

Vid 6-5 var det första gången de hade matchboll i egen serve. Även den missades och vid 7-6 hade de sin sjätte matchboll. 

Vid 8-7 servade Rodirguez på en sjunde (!) matchboll och då kunde det äntligen gå vägen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk