De viktiga bollarna räckte hela vägen till titeln

De var de viktiga poängens mästare. Och de höll hela tiden nerverna under kontroll. Det gav SPT-titeln till Linnea Björk och Carla Rodriguez.

Björk och Rodriguez fick verkligen jobba hårt under söndagen för att nå hela vägen fram till segerchecken på Bon Padel Arena i Göteborg.

Semifinalen var en enorm holmgång mot Amanda Girdo och Ajla Behram, som kom att avgöras i tiebreak i avgörande set.

Ändå fanns krafter nog till att vända finalen.

Där väntade Baharak Soleymani och Nelinda Brito och det var ytterst nära att de hade tappat den matchen. De förlorade första set med 6-4 och vid 4-4 i andra set var det en golden point. Med andra ord ett väldigt avgörande läge i matchen.

Det blev Björk och Rodriguez som vann poängen, vilket blev en stor vändpunkt i matchen. De kunde sedan serva hem andra set och i det läget började det synas tecken på både trötthet, smärta och oro i lag Soleymani/Brito.

Vid 2-1 i avgörande set till Björk och Rodriguez kom en ny väldigt avgörande golden point, där Rodriguez fick ett drömläge att smasha hem poängen, men smashen fastnade i övergallret och blev i stället ett upplägg för Soleymani. Men Barre brände drömläget vilket, blev även det blev väldigt kostsamt.

Björk och Rodriguez kunde springa iväg till 5-2 och fick då även en matchboll. Men dramat var långt ifrån över. Barre och Brito tog den poängen, varav Barre direkt drabbades av kramp i låret. 

Efter ett långt uppehåll där Barre fick behandling kunde matchen sedan fortsätta med Brito vid serve. Hon lyckades efter en hel del möda hålla det servegamet, vilket gav oss läget att Rodriguez skulle försöka serva hem matchen.

De kunde snabbt gå upp till 40-0 vilket nog var skönt för nerverna. De missade den första men på den andra kom faktiskt en onödig lobbmiss från Brito och titeln var klar.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk