Caye tillbaka på SPT - då blev det ännu en titel

Cayetano Rocafort var tillbaka på SPT. Och naturligtvis blev det en titel. Denna gång med talangen Ale Jerez från Malaga.

Rocafort kallas SPT-kungen av en anledning. Ingen har radat upp så många titlar som han och oavsett vem han spelar med så är han extremt svår att slå.

Nu var det dock nära att Adam Axelsson och Daniel Appelgren fick ta sin allra första titel, men de fick ge sig i en stenhård final, där en rad golden points blev helt avgörande.

I avgörande set var det Jerez och Rocafort som var allra hårdast i psyket och plockade åt sig just de bollarna som får sådan stor betydelse.

Särskilt var det golden point fram till 4-1 i sista set som kändes extra tung för svenskarna. Det var deras läge att bryta tillbaka och just golden point blev en fantastisk duell där Appelgren till sist inte orkade gräva upp en vibora från vänsterhänte Jerez.

Det var faktisk just Jerez som klev fram som den stora skillnaden mellan lagen och orsakade stor skada med sin mäktiga vänster, både med volleys men framför allt med sin smash.

I gamet fram till 5-2 var det han som avgjorde samtliga bollar.

Vid 5-3 kunde Jerez serva hem sitt livs första SPT-titel - men för Caye var det mer en dag på jobbet.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk