Bröderna Badersten nådde FIP-finaler i Spanien

De svenska talangerna Malte och Ebbe Badersten från Helsingborg och Katedralen Padel Klubb, nådde båda finaler i juniorklasserna P16 och P18 under helgens internationella FIP-tävling i Spanien. På vägen dit har de besegrat flera duktiga spanska par.

Ebbe Badersten, som spelar i par med Miguel Zurita, har visat prov på stabilt spel genom hela turneringen. Deras semifinal var en övertygande prestation trots att Ebbe spelar med en skada som besvärar.

Malte Badersten, i par med Abraham Zurita, vann också sin semifinal övertygande i två raka set mot Marroyo/Brito. Brito rankas topp 100 i herr (Absoluto) i Spanien, vilket gör deras seger imponerande. Abraham är dessutom endast 15 år gammal och två år yngre. Att leda laget från backhandsidan som Malte gjort under turneringen är starkt.

I dagens finaler blev det tuffare och förluster. Ebbe och Miguel hade greppet under sin finalmatch, men hade svårt att stänga. För Malte och Abraham var det stolpe ut med 8 game till golden point och inte ett enda till det svensk-spanska lagets favör. Motståndet var väldigt kvalificerat och spansk topp 3 rankade Pablo Reina från Granada.

- Vi gjorde spelmässigt kanske vår sämsta match idag i finalen tyvärr. Spelet i går hade räckt mer än väl. Ändå var det enkla missar när vi bara skulle avgöra bollarna som vägde över i en tight match. Jag har fortfarande problem med min vadskada liksom förra helgen i Norrköping och kan inte attackera som jag vill. Men vi möter Portugals bästa par i finalen, de spelade bra och gav aldrig upp, säger Ebbe. För både mig och Malte är det viktiga att vi känner att vi är där och konkurrerar med de bästa på deras hemmaplan samt att vår träning ger resultat.”

- Det var vår första turnering ihop. Abraham är två år yngre än våra motståndare som håller riktigt hög klass och toppranking i Spanien. Vi är där i finalmatchen och spelmässigt. Det gick troll i golden points idag och då vinner man inte. Vi är ändå nöjda med turneringen och väldigt roligt att spela tillsammans. Vi har fått mycket positiv feedback av spelare och coacher för vårt spel i helgen. Vi lär oss varje gång, säger Malte.

Svensk juniorpadel har onekligen börjat få fram talanger av hög internationella klass. Att Malte och Ebbe Badersten lyckas nå finaler på spansk mark är en mycket stark prestation som inga svenska juniorer tidigare uppnått. Senaste veckornas framfart av våra juniorer visar att svensk juniorpadel på allvar är på väg in i ett skifte och står starkt internationellt.

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk