Belas avskedsturne började dystert - utslagen direkt

Det är hans största säsong. Men den började verkligen inte bra. Fernando Belasteguin och Luchio Capra åkte ut direkt i Riyadh.

Världens störste padelspelare genom tiderna meddelade världen att 2024 blir hans stora avskedsturné. Sedan lägger han racketen på hyllan efter en karriär så framgångsrik att den knappast lär kunna upprepas.

Den sista säsongen ska han genomföra med landsmannen Luchio Capra och det är många som önskar att Bela ska få sluta karriären med värdighet.

Men det är stor skillnad på den nu 45-årige Bela och den spelare som så länge dominerade sporten.

I första omgången av Premier Padel i Riyadh ställdes han och Capra mot Aris Patiniotis och Facundo Dominguez. Och det blev faktiskt respass direkt.

Efter det första setet, som Bela och Capra vann, förändrades matchen kraftigt. Det andra slutade 6-1 till italien/argentinarna Patiniotis och Dominguez. I avgörande set fick Bela och Capra tidigt ett break emot sig, vilket hängde med hela setet. Vid 5-4 fick Patiniotis och Dominguez chansen att serva hem matchen och de drabbades inte alls av någon "Belafrossa" utan kunde tvärtom göra helt fantastiska poäng och gå fram till 40-0. Det krävdes tre chanser men till sist kunde de slå in matchbollen.

Att det snabba spelet i Saudiarabien inte passar "den gamle" är lätt att förstå. Och det är bara att hoppas att det kommer bättre tävlingar längre fram och att den störste spelaren genom tiderna får fortsätta visa att han fortfarande håller på den här nivån.

Paquito Navarro och Sanyo Gutierrez förlorade också i första omgången, vilket får ses som en större skräll och den stora frågan är hur länge det samarbetet ska hålla. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk